​Για «κιτρινισμό» και «εντυπωσιοθηρία» κατηγορούν με ανακοίνωσή τους την εφημερίδα Δημοκρατία, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Μάρδας, με αφορμή σημερινό της δημοσίευμα που έκανε λόγο για «ρουσφέτι» της κυβέρνησης στους δύο υπουργούς.

«Η τοποθέτηση λάσπης στον ανεμιστήρα συνιστά προσφιλή πρακτική όσων θητεύουν στον κιτρινισμό και στην εντυπωσιοθηρία. Το πρωτοσέλιδο καθημερινής εφημερίδας που κραυγάζει για αποκάλυψη μείζονος σκανδάλου, το οποίο υποτίθεται πως μας αφορά, προκαλεί την κοινή λογική», αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους ο κ. Παρασκευόπουλος και ο κ. Μάρδας.

Το δημοσίευμα υποστήριζε ότι οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να προσθέσουν στο πολυνομοσχέδιο μια παράγραφο, για τη «χορήγηση δαπανών διαμονής» και για μέλη της κυβέρνησης που δεν είναι βουλευτές.

«Η νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας το προβλεπόμενο για τους "επαρχιώτες" υπουργούς και υφυπουργούς στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται για λόγους ισότητας μεταχείρισης και στους εξωκοινοβουλευτικούς, ονομάζεται "ρουσφέτι". Αποσιωπάται ότι η συγκεκριμένη διαδικασία δεν είναι καινοφανής, αλλά ακολουθείτο μέχρι σήμερα από τη Βουλή, με απόφαση της Ολομέλειάς της από το 1994. Αποσιωπάται επίσης ότι αυτό γίνεται νομοθετικά και με διαφάνεια καθώς και ότι καλύπτει απρόσωπα και εξίσου όλους τους "επαρχιώτες" Υπουργούς», προσθέτουν τα δύο στελέχη της κυ��έρνησης.