«Νομίζω ότι είναι η ώρα να προγραμματιστεί ένα ταξίδι του Τσίπρα στην Τουρκία μετά τις εκλογές εκεί, προκειμένου να συζητηθεί και το προσφυγικό, όπου ο Τσίπρας θα εκπροσωπεί και την ΕΕ, όχι μόνο την Ελλάδα» είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

Ο ευρ��βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών πρέπει να βρεθεί επειγόντως μια ευρωπαϊκή και ανθρώπινη λύση γιατί αλλιώς ο χειμώνας που έρχεται απειλεί με εκατόμβη νεκρών.

«Αν αποτύχει η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το προσφυγικό, σύμφωνα με τους κανόνες που η ίδια διαθέτει και σύμφωνα με όσα έχουν υπογράφει όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, τότε θα ξηλωθεί η ίδια η έννοια της ευρωπαϊκή ενοποίησης» είπε ο ευρωβο��λευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία είναι «πόρτα εισόδου» των μεταναστών και των προσφύγων και η Ελλάδα είναι «η αρχή του διαδρόμου» και πρέπει να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός χερσαίος διάδρομος που θα ξεκινάει από τη χώρα μας και θα καταλήγει στη βόρεια Ευρώπη.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε επίσης «ντροπιαστικό φαινόμενο» τη στάση που τηρούν στο προσφυγικό τα ανατολικά κράτη-νέα μέλη της ΕΕ, λέγοντας ότι αποτελεί ιστορικό παράδοξο, χώρες που έζησαν προσφυγιά και υπέφεραν από τείχη να υψώνουν τώρα τείχη, ενώ τόνισε ότι οι χώρες-μέλη που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος στο προσφυγικό, όπως η Ελλάδα, πρέπει να έχουν και μια ελαστικότερη αντιμετώπιση στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας.