Με τα προσφυγικά ναυάγια να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και δεκάδες ψυχές να χάνονται στα κρύα νερά του Αιγαίου η δημόσια συζήτηση για τον φράχτη του Έβρου και τη δημιουργία ασφαλούς διόδου των προσφύγων προς την Ευρώπη, έχει ανέβει ψηλά στην ατζέντα.

Μάλιστα το περασμένο Σάββατο στον Έβρο πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις με σύνθημα «Να σταματήσουμε τους πνιγμούς στο Αιγαίο, να γκρεμίσουμε το φράχτη του Έβρου» από το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλγα Γεροβασίλη: Μόνο στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής

«Στις σημερινές συνθήκες ο φράχτ��ς στον Έβρο μπορεί να ανοίξει μόνο στο πλαίσιο μιας συνολικής ευρωπαϊκής πολιτικής», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

«Διαφορετικά, το άνοιγμα ενός φράχτη δημιουργεί τον κίνδυνο να υψωθούν μονομερώς άλλοι και αυτό δεν βοηθάει στην ανθρωπιστική διαχείριση του προβλήματος», πρόσθεσε η ίδια.

«Η άμεση λύση, αυτήν τη στιγμή, πρέπει να είναι η δημιουργία σημείων υποδοχής και επανεγκατάστασης προσφύγων στην Τουρκία και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης» κατέληξε η κα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Real.