​Δυο νέα νομοσχέδια που θα επιτρέψουν στο Euroworking group να εγκρίνει τις δόσεις, θα πρέπει να φτάσουν έως την Πέμπτη στη Βουλή.

Η κυβέρνηση έστειλε ήδη ένα νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, ενώ θέμα ωρών είναι να εισαχθεί στην συζήτηση με την διαδικασία του κατεπείγοντος και το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να έχει ψηφιστεί την Παρασκευή.

Οι δανειστές επιμένουν ότι πρώτα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα 48 προαπαιτούμενα προκειμένου να εκταμιευθούν τα 2 δις, ενώ η αξιολόγηση θα πρέπει να έχει γίνει μέσα στον Νοέμβριο ώστε να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Από την μεριά της, η Κομισιόν διαπιστώνει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα.

Αγκάθια πάντως, παραμένουν ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση και οι πλειστηριασμοί. Μετά το ναυάγιο με τους κλιμακωτούς συντελεστές του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, στη κυβέρνηση εξετάζουν το ενδεχόμενο να ρίξουν το βάρος στα τέλη κυκλοφορίας, απ΄όπου προσδοκούν να αντλήσουν τα 300 εκατομμύρια.

Η σκέψη μάλιστα δεν περιορίζεται μόνο στην αύξηση των τελών κυκλοφορίας, καθώς τα χρήματα που αναμένεται να συγκεντρωθούν ενδέχεται να μην μπορέσουν να καλύψουν τα προαπαιτούμενα, επομένως εξετάζονται και άλλες πηγές κρατικών εσόδων.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος υποστήριξε πως ένα πιθανό ισοδύναμο μέτρο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, είναι ένας έκτακτος φόρος, στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.