​Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος για να παραστεί στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, της απελευθέρωσης της πόλης και της εθνικής επετείου του «Όχι».

Στις 11:00 ο κ. Παυλόπουλος θα πάει στο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία.

Αργότερα, στις 12:30 θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και θα εγκαινιάσει την έκθεση με τίτλο «Το ΑΠΕ στο έπος του ‘40» στο Περίπτερο 2, που διοργανώνουν το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και η ΔΕΘ σε συνεργασία με το αρχείο του Κ. Γκιουλέκα.

Στις 13:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει στη Λέσχη Αξιωματικών και μετά θα ακολουθήσει γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Στις 17:00 θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και στις 18:00 θα παραστεί στην εκδήλωση για τον πανηγυρικό της ημέρας που θα γίνει στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Την Τρίτη το πρωί, ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, θα μεταβεί στο Οχυρό Ρούπελ και θα επισκεφθεί το Ησυχαστήριο Τιμίου Σταυρού στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

Στις 18:15 θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί στην έκθεση του βουλευτή Κ. Γκιουλέκα για τον πόλεμο του 1940 – 41.

Στις 19:00 θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Τέλος, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, την Τετάρτη το πρωί, στις 10:30 θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, στις 11:00 θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και αμέσως μετά θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».