​Τα «μαζεύει» η κυβέρνηση, μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες… Ωστόσο, οι αλλαγές στο νομοσχέδιο δεν είναι… ουσιαστικές!

Λίγο πριν τις 21:00, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, προχώρησε σε μια ακόμη ρύθμιση στο νομοσχέδιο. Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το star.gr, ο υπουργός ανήγγειλε την κατάργηση του νόμου που προβλέπει την ανανέωση της θητείας των μελών του ΕΣΡ. Αυτό, μετά τη νέα τροποποίηση αφορά μόνο τα μέλη τα οποία έχουν «κλείσει» τετραετία.

Κάτι που σημαίνει ότι η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου, παραμένει στη θέση της- στην προεδρεία του ΕΣΡ- καθώς φέτος ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων. Οι Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσαν σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για διαπλοκή. Και η Κομισιόν έχει απορρίψει το νομοσχέδιο ως αντιευρωπαϊκό, ενώ και οι δημοσιογράφοι της χώρας διαμαρτυρήθηκαν με 24ωρη απεργία την περασμένη Παρασκευή.