​«Δεν συμφωνήσαμε νέο φόρο με τους δανειστές».Αυτό δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης που συμμετείχε σε συσκέψεις με το κουαρτέτο των δανειστών.

«Δεν είδα στυγνούς και κυνικούς ανθρώπους» πρόσθεσε, λέγοντας πως στα θέματα φορολογίας υπήρξε ουσιαστικός διάλογος και σημείωσαν και οι δύο πλευρές πως οι φόροι πρέπει να είναι δίκαιοι.

Αναφερόμενος στα τέλη κυκλοφορίας, ο κ.Αλεξιάδης είπε πως θα αλλάξουν με στόχευση να πληρώσουν υψηλότερα τέλη τα μεγάλα και ακριβά.

«Θα καθυστερήσουμε να τα βγάλουμε ��ια να μπορέσουμε να είναι πιο δίκαια» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η σχετική συζήτηση για την εύρεση ισοδύναμων δεν έχει κλείσει, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί λύση.

Ο κ.Αλεξιάδης ρωτήθηκε για την πλήρωση της θέσης της γενικής γραμματείας δημόσιων εσόδων και σημείωσε ότι πιθανότατα σήμερα ή αύριο θα βγει νέα προκήρυξη, μετά την αποπομπή της Κ.Σαββαΐδου.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Ο��κονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης είπε πως φέτος θα δοθούν τα μισά λεφτά, και οι δικαιούχοι θα είναι λιγότεροι.