​Με κόκκινο χαλί, σπαθιά και χαμόγελα υποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής.

max3.jpg

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αφού εξήγησε την …χωροταξία του Μεγάρου Μαξίμου στον κ.Ολάντ στα Αγ��λικά με φανερή αμηχανία και τρακ, καθώς και ο Γάλλος πρόεδρος δεν παίζει στα δάχτυλα την Αγγλική γλώσσα, προτίμησε να κάνει τις επίσημες δηλώσεις στα Ελληνικά!

foto3.jpg

two2.jpg

Ο κ.Τσίπρας ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο για την επίσκεψη του στην Ελλάδα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την χώρα, χαρακτήρισε δημιουργική την συνεργασία Αθήνας-Παρισιού και τόνισε την ανάγκη η Ε.Ε. να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αξίες και αρχές.

mxa2.jpgtwo4.jpg

«Οι δυνάμεις οι προοδευτικές που θέλουν την Ευρώπη να επιστρέψει στην κοινωνική συνοχή και την δημοκρατία, πρέπει να δώσουν έναν κοινό αγώνα. Το μήνυμα της παρουσίας σας εδώ σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευτεί η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ.Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο.

Ολάντ: Σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη

foto4.jpg

Από την πλευρά του, ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε την στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα.

«Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι λόγια, χρειάζονται και πράξεις», είπε ο κ.Ολάντ, υπενθυμίζοντας ότι βρίσκεται στη χώρα μας συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Είναι σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη», τόνισε ο κ.Ολάντ, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο κοινό νόμισμα και δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά ανάπτυξη και δημοκρατία, αξίες «που πρέπει να προωθήσουμε».

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε ότι η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης της χώρας μας, αλλά και προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ.Ολάντ επανέλαβε την χαρά του για την επίσκεψή του στη χώρα μας, εκφράζοντας παράλληλα την θλίψη του για το τροχαίο δυστύχημα στη Γαλλία, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους περίπου 40 άτομα.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ