​Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης-Κατερίνας Σαββαΐδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την αποπομπή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Για το ζήτημα ρωτήθηκε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρτ, η οποία απάντησε: «no comment» (μτφ ουδέν σχόλιον).

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν ρωτήθηκε και για το νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τα ΜΜΕ.

«Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές. Ορισμένα στοιχεία χρειάζονται διευκρίνιση. Είναι πολύ σύνηθες να είμαστε σε επαφή. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τα στοιχεία, πάνω στα οποία ζητούμε διευκρινήσεις» σχολίασε η κα Ανίκα Μπράιντχαρτ, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζουμε ότι η κα Σαββαΐδου αρνήθηκε να παραιτηθεί, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία περιέγραφε τις επίμαχες αποφάσεις. Η πρώτη αφορά την παράταση στην πληρωμή τηλεοπτικών φόρων, για την οποία διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Η δεύτερη, την επανεξέταση προστίμου 78 εκατ. ευρώ σε επιχείρηση, για την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.