​Χαμό έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση του Ν. Φίλη, ο οποίος χαρακτήρισε «πενταροδεκάρες» τις αυξήσεις στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.

Η Αυγή με άρθρο της στην ηλεκτρονική της σελίδα, τάσσεται στο πλευρό του υπουργού Παιδείας και επιτίθεται σε όσους τους άσκησαν κριτική.

«Μέτωπο υποκρισίας για τις "πενταροδεκάρες"», είναι ο τίτλος του άρθρου το οποίο αναφέρει:

«Φθηνή επικοινωνιακή επίθεση εξαπέλυσε στον Νίκο Φίλη κοινοπραξία συμφερόντων που αρνείται την επόπτευση των ιδιωτικών σχολείων και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών από το υπ. Παιδείας επικαλούμενη “τρομακτικές” επιβαρύνσεις των λαϊκών εισοδημάτων της τάξης των 60-80 ευρώ τον μήνα για ιδιωτικά γυμνάσια και λύκεια και αυξήσεις των 10-20 ευρώ στα φροντιστήρια».

Μάλιστα το άρθρο δεν διστάζει να κάνει λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα από σχολάρχες, μιντιάρχες και Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι με την εκπαίδευση των λαϊκών στρωμάτων».

Κυρίτσης: «Ο Φίλης έχει δίκιο, αλλά έπρεπε να προσέξει τη διατύπωση»

«Ναι μεν, αλλά ήταν», η στάση που κράτησε το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Κυρίτσης, ο οποίος στην πρωινή εκπομπή του Mega σχολίασε τις δηλώσεις του Ν. Φίλη ως εξής:

«Ο Φίλης έχει δίκιο, αλλά επειδή είναι έμπειρος δημοσιογράφος, ή τουλάχιστον μέχρι πριν από 6 μήνες, έπρεπε να ξέρει ότι μερικές φράσεις πρέπει να τις λες πιο κάπως. Είπα θα ήμουν πολύ πιο προσεκτικός με τις διατυπώσεις. Για ποιον λόγο; Για τον απλούστατο λόγο ότι ένα ποσ��στό των ανθρώπων που αναγκάζονται να καταβάλλουν αυτά τα χρήματα, είτε είναι 20, είτε είναι 40, είτε είναι μέχρι 80 ευρώ νομίζω τον μήνα, είναι κόσμος από τον οποίο θα λείψουν από τον οικογενειακό προγραμματισμό. Άρα αυτό είναι ένα θέμα. Από κει και πέρα υπάρχει η εικόνα και δεν νομίζω ότι είναι λανθασμένη, ότι ο περισσότερος κόσμος που κάνει αυτή την επιλογή μπορεί, οριακά έστω, να την επωμιστεί. Μακάρι το πρόβλημά μας να ήταν αυτό».