​«Ιδιαίτερα σημαντική» χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές ��ην επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα, τόσο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις, όσο και ευρύτερα.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, μετά την πρόσκληση που είχε απευθύνει ο Έλληνας ομόλογός του, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έκανε πρόσφατα δημόσια δήλωση υποστήριξης για το ελληνικό πρόγραμμα και το ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους.

Η δήλωση, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, έγινε σε κοινή εμφάνιση του κ. Ολάντ με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στο Ευρωκοινοβούλιο. Η Ελλάδα υπολογίζει τον Φρανσουά Ολάντ ως σημαντικό σύμμαχο στη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, η οποία θα αρχίσει αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση. Η άποψη αυτή ενισχύεται σημαντικά από την προγραμματισμένη επίσκεψη.

Μεγάλη σημασία αποδίδεται και στο γεγονός ότι ο Γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται από πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο, επιχειρηματίες, αλλά και ανθρώπους του Πολιτισμού, κάτι που δείχνει ότι η Γαλλία επιδιώκει να αναβαθμίσει τη σχέση της με την Ελλάδα σε επίπεδο στρατηγικής συνεργασίας. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα θετικά από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προετοιμάζεται αναλόγως.

Ο πρόεδρος Ολάντ θα φτάσει στην Αθήνα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και πρόκειται να δειπνήσει με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο ύπατος αξιωμα��ούχος του γαλλικού κράτους θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα εκφωνήσει ομιλία στο ελληνικό Κοινοβούλιο.