«Στις διαπραγματεύσεις, τον περασμένο Ιούλιο, για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, επικράτησε η εντύπωση ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει την απόλυτη βούληση να δώσει στη χώρα έναν νέο προσανατολισμό» δήλωσε ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kurier.

Ο Βίζερ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνον δημοσιονομικό πρόβλημα, αλλά και ανάγκη μεγάλων αλλαγών στην δημόσια διοίκηση, όπως και στον τομέα της εμπιστοσύ��ης των πολιτών προς το Δημόσιο, ώστε να πληρώνονται οι φόροι που αναλογούν στον καθένα.

Ο επικεφαλής του Euro Working Group ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει συζήτηση σε επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθιέρωση ενός είδους φόρου για τους πρόσφυγες και διευκρίνισε ότι η φορολογία είναι υπόθεση των εθνικών κρατών. Συμπλήρωσε όμως ότι η επιτυχής ενσωμάτωση των προσφύγων θα επιδράσει μεσοπρόθεσμα ενισχυτικά για την ανάπτυξη.

Όπως πρόσθεσε, ενδέχεται τα έτη 2015 και 2016 να υπάρξει μία ειδική μεταχείριση για τις δαπάνες της ενσωμάτωσης προσφύγων. Η ειδική μεταχείριση θα διευκολύνεται όσο περισσότερο μια χώρα τηρεί τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Eurogroup για τη δημοσιονομική κατάσταση, ενώ το αντ��θετο θα συμβαίνει όταν υπάρχουν αποκλίσεις!