​Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Α. Τσίπρα, λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την πρώτη δόση του τρίτου Μνημονίου.

Ο Πιερ Μοσκοβισί έρχεται στην Αθήνα μία μόλις μέρα μετά από τις δηλώσεις εμπιστοσύνης του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και θα προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη που θα πραγματ��ποιήσει στη χώρα μας ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στις 21 Οκτωβρίου.

Η συνάντηση θα γίνει στις 17:00 το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι θα πέσουν αφενός η υλοποίηση των συμφωνηθέντων και αφετέρου η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Μοσκοβισί αναμένεται να τονίσει τόσο στον Α. Τσίπρα, όσο και στους κυρίους Τσακαλώτο, Χουλιαράκη, Σταθάκη και Στουρνάρα με τους οποίους θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις, ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσει η υλοποίηση των δεσμεύσεων, διαβεβαιώνοντας ότι αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, αλλά και η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

Επίσης, στο τραπέζι θα πέσει το ζήτημα των ισοδύναμων μέτρων που αναζητούνται για να αντικαταστήσουν τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, την φορολόγηση των ενοικίων, την αποκρατικοποίηση του ΔΜΗΕ και τη ρύθμιση των 100 δόσεων.