Ο υπουργός Επικρατείας κ. Αλέκος Φλαμπουράρης είναι ο υπουργός που εμφανίζεται να έχει μετοχές και να μην τις έχει μεταβιβάσει, σύμφωνα με την δήλωση πόθεν έσχες, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σήμερα το βράδυ, μετά το ζήτημα που ξέσπασε για προβλήματα στα πόθεν έσχες υπουργών και βουλευτών. Υποστήριξε όμως παράλληλα ότι δεν είχε την υποχρέωση αυτή, γιατί αφορά διαφορετικό οικονομικό έτος. Συγκεκριμένα κατατέθηκε στην Βουλή τον Απρίλιο του 2015 αλλά αφορά στο οικονομικό έτος 2014.

«Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές μου είχαν μεταβιβαστ��ί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω την μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν» δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης στο Mega.

Διχασμένοι είναι πάντως κοινοβουλευτικοί παράγοντες σχετικά με το αν υπάρχει πολιτικό ζήτημα. Άλλοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει σημαντικό πολιτικό πρόβλημα, καθώς παρότι το πόθεν έσχες του κ. Φλαμπουράρη αφορά τυπικά το έτος 2014, θα έπρεπε να καταγράφει όλες τις μεταβολές που έγιναν έως την κατάθεσή του, τον Απρίλιο του 2015.

Κατ’ άλλους όμως, εάν πράγματι η μεταβίβαση των μετοχών έγινε τον Ιανουάριο του 2015, ο κ. Φλαμπουράρης δεν έχει τυπικό πρόβλημα.

Υπάρχουν πάντως και αυτοί που υπενθυμίζουν τις αρχικές δηλώσεις του κ. Φλαμπουράρη και τους ισχυρισμούς του, αντιφατικούς όπως ισχυρίζονται, ότι δεν είναι κακό να έχει κάποιος υπουργός μετοχές, για να αρνηθεί την κατοχή μετοχών στη συνέχεια και τελικά να φτάσουμε στην σημερινή εξέλιξη.