​«Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου επιτρέπει την ομαλή χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας βραχυχρόνια και απομακρύνει τον κίνδυνο Grexit». Αυτό δήλωσε σήμερα στην Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και πρόσθεσε «προφανώς δεν είναι αρκετό για την έξοδο από την κρίση. Η ελληνική κυβέρνηση έχει παράλληλο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Μαζί με τα σχέδια αυτά, θα συμβάλλουμε στην οικονομική ανεξαρτησία μέσω εξόδου στις αγορές».

Μιλώντας στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές για το πολυνομοσχέδιο, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι οι στόχοι του σχεδίου νόμου είν��ι:

1) Περαιτέρω δημοσιονομική σταθεροποίηση. Σύμφωνα με τον κ.Χουλιαράκη, οι στόχοι που ενσωματώνονται στο πολυνομοσχέδιο και στο Μεσοπρόθεσμο είναι ιδιαίτερα ήπιοι και ρεαλιστικοί και μειώνουν την ανάγκη λήψης μέτρων.

2) Εμπέδωση οικονομικής σταθερότητας, ώστε «να αποκατασταθούν υγιείς συνθήκες ρευστότητας».

3) Υποστήριξη της μακροχρόνιας οικονομικής ανάκαμψης.

Ο κ.Χουλιαράκης προανήγγειλε εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου εντός του 2016. Όπως είπε έως το τέλος του 2015 θα καταβληθούν 3,1 δισ. ευρώ για την πληρωμή των οφειλών, ενώ έως το τέλος του 2016 άλλα 3,9 δις ευρώ.