Λευκός καπνός βγήκε χθες για την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ, ωστόσο σχεδόν όλα τα διαδικαστικά θέματα παραμένουν ανοικτά.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα αλλά μετά από πολύωρη συνεδρίαση με εντάσεις και φωνές που ακούγονταν μέχρι έξω!

Οι εκπρόσωποι Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη ήθελαν κάλπες στις 15 Νοεμβρίου, η πλευρά Μεϊμαράκη στις 29 και τελικά βρέθηκε η λύση στη μέση.

Έτσι, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού:

- Θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου και αν χρειαστεί β' γύρος στις 29,
- πιθανόν με το μοντέλο του 2009, με 1500 κάλπες και 1050 εκλογικά κέντρα,
- χωρίς να υπάρχει συμφωνία ακόμα για το αντίτιμο συμμετο��ής,
- και με κόστος 700.000 ευρώ για την πρώτη Κυριακή συν 150.000 ευρώ αν έχουμε επαναληπτικές εκλογές.

Ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναμένεται να ζητήσει από την ΚΕΦΕ ενημέρωση για τη λογιστική κατάσταση του κόμματος, ενώ πρόταση του προέδρου της ΝΔ είναι όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι να έχουν γραφείο στη Συγγρού και να ορίσουν αναπληρωτές στις γραμματείες και τη γενική διεύθυνση της ΝΔ.

Ο ίδιος ρίχνει το βάρος πρωτίστως στις θεσμικές του υποχρεώσεις ως πρόεδρος φροντίζοντας να στέλνει και προεκλογικά μηνύματα σε ψηφοφόρους και συνυποψηφίους του, ενώ χθες σε κοινωνική εκδήλωση συζητούσε για μία ώρα με τον Μάκη Βορίδη

«Η ΝΔ με Βαγγέλη Μεϊμαράκη έχει γράψει πάνω από 28%. Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα στη σημερινή φάση και θα τα συζητήσουμε μεταξύ μας» δήλωσε με… νόημα σήμερα ο ίδιος.

Εκτός από Μηταράκη, Κεδίκογλου και Βεζυρόπουλο στα εγκαίνια των γραφείων του Απόστολου Τζιτζικώστα στην Αθήνα ήταν και ο φίλος του Κώστας Ζουράρις, αλλά και ένα στέλεχος που φέρεται να είπε στον περιφερειάρχη ότι όλη η Μεσσηνία είναι μαζί του.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πάντως τονίζουν: «Από την πρώτη στιγμή είπαμε και το επαναλαμβάνουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ό,τι θέλει να πει το λέει ο ίδιος και ουδείς εκφράζεται εκ μέρους του».

Μετά την επιστροφή του από την Κύπρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει απόψε το σχέδιό του για τη ΝΔ με εκδήλωση σε πολυχώρο στον Ταύρο ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκινά τις περιοδείες με πούλμαν από της Σκουριές τη Δευτέρα.