​Τα παράπονά τους στο Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση έκαναν αρκετοί βουλευτές, γιατί κάποιοι φωτορεπόρτερ τους φωτογράφιζαν όταν έγραφαν sms στα κινητά τους τηλέφωνα, ή όταν διάβαζαν κάποιο email κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Βούτσης είχε σήμερα άτυπη συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, καθώς και με μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε μια προσπάθεια να υπάρξει συνεννόηση και να τηρούνται οι κανόνες δεοντολογίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε στους εκπροσώπους των φωτορεπόρτερ την ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε θέματα που αφορούν προσωπικές στιγμές των βουλευτών και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες αυτορρύθμισης και συναντίληψης, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μ. Λώλος, κατήγγειλε ότι δημοσιογράφοι τραβούν φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα από το χώρο της Βουλής και χαρακτήρισε αθέμιτη την πρακτική αυτή.

Τέλος, αποφασίστηκε η αναβολή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που θα πραγματοποιούνταν σήμερα σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων της Βουλής, μετά από τις διαβεβαιώσεις του κ. Βούτση, ότι θα επιδιώξει να βρεθεί μια δίκαιη λύση.