Στη σημασία της δημόσιας τοποθέτησης του Ολάντ για το ελληνικό χρέος και μάλιστα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο στάθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Όσο δυναμώνουν οι φωνές στην Ευρώπη, τόσο θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα έξω από τη συμφωνία. Ποτέ σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν υπήρχε δήλωση σαν του Ολάντ για την Ελλάδα» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων, επισημαίνοντας ότι όλοι γνώριζαν προεκλογικά τις δυσκολίες και επιβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξουν μειώσεις.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως ο στόχος είναι «η προστασία όσων παίρνουν κάτω από 1.000 ευρώ».

Ο ίδιος, σημείωσε πως το ΕΚΑΣ θα καταργηθεί σταδιακά, ενώ για το θέμα των 100 δόσεων σημείωσε πως η εγκύκλιος που θα φέρει τις αλλαγές θα πρέπει να είναι ευέλικτη και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούνται.

Μιλώντας, εξάλλου, στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κατάφερε να σπάσει τον τοίχο και να υπάρχει πλέον διαφορετική αντίληψη για το χρέος μεταξύ των δανειστών».

«Οι διαφορετικές προσεγγίσεις δείχνουν μια αλλαγή. Δεν είναι η ελπίδα που προκύπτει μέσα από τη θέλησή μας αλλά υπάρχουν καλύτεροι όροι από κάθε φορά» υποστήριξε.