Για τον ορισμό του κράτους-μπαταχτσή έκανε λόγο η Κάτια Μακρ�� σχολιάζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης να αλλάξουν οι όροι σε ασφαλιστικό (μειώσεις συντάξεως) και 100 δόσεις (μειώσεις στον αριθμό των δόσεων και αυξήσεις των ποσών).

«Έχεις πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές και την ώρα που πρέπει το κράτος να στα επιστρέψει, σου λέει το κράτος “συγνώμη, θα τα πάρετε σε 3,5 χρόνια". Στο μεταξύ έχει αλλάξει και τους όρους και εκεί που υπολογίζεις ότι θα πάρεις ένα ποσό για να ζήσεις, παίρνεις κάτι τελείως διαφορετικό και δεν ξέρεις το θα κάνεις» σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Για τις 100 δόσεις, τώρα, το καλοκαίρι ήταν ένα πολυδιαφημισμένο μέτρο της κυβέρνησης. Μετά από 3 μήνες έρχονται και λένε “συγνώμη λάθος” και αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού μονομερώς χωρίς να ρωτήσουν εάν μπορεί να ανταποκριθεί κανείς στο νέο τρόπο, με την αύξηση επιτοκίων κλπ.» είπε η κα Μακρή, για να προσθέσει στη συνέχεια: «Και μάλιστα με πλασματικά στοιχεία. Γιατί αν έχεις στην τράπεζα τις 200.000 ευρώ που λέει ο κ. Αλεξιάδης, μπορείς να πληρώσεις. Αλλά αν έχεις ένα σπίτι; Αυτό θα μπει στα περιουσιακά κριτήρια; Και μάλιστα με αντικειμενικές του 2007 που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές αξίες του σπιτιού».

«Άρα λοιπόν θα βαπτιστούν πλούσιο�� κάποιοι μόνο και μόνο για να τους πετάξουν από τις 100 δόσεις» εκτίμησε η κα Μακρή, τονίζοντας πως το κράτος κάνει διαρκώς «πειραματισμούς και πάνω στην πλάτη μας».

Το μείζον αυτό ζήτημα σχολίασε και η κα Ζαχαρέα, αποτυπώνοντας τη διάσταση του προβλήματος σε μία φράση.

Όπως επεσήμανε, δεν είναι κακό να μπαίνουν εισοδηματικά κριτήρια στις 100 δόσεις αλλά «πρέπει αυτό να γίνεται από την πρώτη στιγμή ώστε να επιλέξει ο πολίτης αν θέλει την ρύθμιση ή όχι. Όχι να την επιλέγει, να αλλάζουν τα κριτήρια μετά από 5 μήνες και να αιφνιδιάζεται».