Έξαλλος ζήτησε το λόγο από τον Νίκο Βούτση ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είχε ενοχληθεί από δύο πράγματα: από μια αναφορά του Προέδρου της Βουλής αλλά και από τη σειρά των ομιλητών.
Όσον αφορά το πρώτο, ενώ ήταν στο βήμα της Βουλής ο κ. Ξυδάκης, ο κ. Βούτσης είχε πει στον κ. Γεωργιάδη: «Καθίστε κάτω, καθίστε κάτω, μιλάει ο υπουργός». Στην έντονη αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Δεν είμα��τε καλά λέω εγώ, δεν ξέρω γιατί είστε εκνευρισμένος. Εγώ δεν είμαι. Είμαι επτά ώρες και είμαι μια χαρά. Καθίστε ήσυχος, πολύ ήσυχος».
«Θα σας παρακαλέσω φράσεις του τύπου "κάθισε ήσυχος εσύ" να μη μου τις απευθύνετε. Δεν αρμόζουν στον Πρόεδρο της Βουλής» είπε παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.
Όσον αφορά το δεύτερο, έκανε παρατήρηση στον κ. Βούτση επειδή μίλησαν συνεχόμενα 5 υπουργοί: «Έχουν μιλήσει πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ; Δεν μπορεί να μιλάει συνέχεια η κυβέρνηση. Μιλάει, η κυβέρνηση και απαντάει η Βουλή. Έτσι γίνεται η διαδικασία».
Ο Πρόεδρος της Βουλής στην απάντησή του στον κ. Γεωργιάδη, τον κάλεσε να δει αναλυτικά τους χρόνους που έχουν τοποθετηθεί εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για μία «πολύ καλή διαδικασία».
Αναφορικά με το «κάτσε ήσυχος», είπε ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει τον κ. Γεωργιάδη και πως το παίρνει πίσω.