Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να βρει όλα τα ισοδύναμα που επιθυμεί για να αντικαταστήσει κάποια δύσκολα μέτρα της συμφωνίας εξέφρασε ο Γιώργος Βαρεμένος.

«Προσωπική μου γνώμη είναι-και μακάρι να εκπλαγώ- ότι η συμφωνία δεν μπορεί να αντικατασταθεί στο σύνολό της με ισοδύναμα. Πρέπει να βάλουμε κάποιες προτεραιότητες» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος χαρακτήρισε «τραυματικά» τα ισοδύναμα του υπουργού Πολιτισμού αλλά επεσήμανε ότι «είμαστε στη φάση που πρέπει να αντλήσουμε χρήματα για άλλο σκοπό».

Ο κ. Βαρεμένος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «μία τελευταία ευκαιρία» και επεσήμανε ότι ο λαός γνωρίζει ότι υπάρχει ακόμα ανηφόρα και «δεν θέλει να δει τη συνέχεια θυσιών χωρίς προοπτική». Παράλληλα, επεσήμανε ότι πρέπει να συμβάλλουν και αυτοί «που κερδίζουν μέσα στην κρίση».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής άφησε και διακριτικές αιχμές για την εξωτερική πολιτική λέγοντας ότι «είναι καλό το άνοιγμα και η αναζήτηση στηριγμάτων είτε στις ΗΠΑ είτε αλλού αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τελικά το θέμα θα κριθεί στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης».