Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

«Μίλησε για ένα πρόγραμμα που δεν του ήταν καθόλου οικείο ούτε στην ουσία ούτε σε ωρολογία. Γι' αυτό προσπάθησε να το πασπαλίσει με αρκετή αριστερή χρυσόσκονη. Ήταν ένας αχταρμάς» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «αμήχανο» και φοβισμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

«Ο γεμάτος αυτοπεποίθηση νικητής των εκλογών έχει δώσει τη θέση του σε έναν αμήχανο πρωθυπουργό» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος σχολίασε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας μίλησε για ανάγκη αποκατάστασης της οικονομικής σταθερότητας λέγοντας: «Με ποιού την ευθύνη έκλεισαν οι τράπεζες και αυξήθηκε η ανεργία;».

«Σώσατε τη χώρα την τελευταία στιγμή με τις δικές όμως πλάτες. Μου θυμίζετε τον πυρομανή που, αφού βάλει φωτιά στο σπίτι του, μετά φωνάζει την πυροσβεστική για να του την σβήσει» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος, τόνισε ότι με όσα είπε ο κ. Τσίπρας η ανάπτυξη δεν θα έρθει ούτε του χρόνου ούτε το 2017 καθώς –όπως είπε- η ανάπτυξη θέλει δουλειές: «Τι αλήθεια ανάπτυξη οραματίζεστε όταν τα μεγάλα έργα υποδομής παραμένουν βαλτωμένα, όταν δεν ακούσαμε χθες κουβέντα από τον Πρωθυπουργό για τα κοιτάσματα. Πως πιστεύεται ότι θα έρθουν επενδύσεις, όταν οι επενδυτές που ήρθαν με όσα έγιναν το καλοκαίρι έχασαν τα λεφτά τους;».