«Ιδού, λοιπόν, πόσα έπαιρνα και τι τα έκανα» λέει η Χριστίνα Ταχιάου πάνω από ένα link.

Πρόκειται για το άρθρο της στο protagon με τίτλο «πόσα έπαιρνα ως βουλευτής» όπου έχει επισυνάψει και φωτογραφία από την εκκαθάριση της βουλευτικής αποζημίωσης για τον Αύγουστο, όπου διακρίνεται πως η καθαρή αποζημίωση είναι 5.501,74 ευρώ.

Όπως αναφέρει η ίδια, στην αποζημίωση συμπεριλαμβάνονταν «όλα τα επιδόματα, γραφείου, έξοδα κίνησης κλπ». Παράλληλα, προσθέτει πως «δεν πρέπει να πήρα περισσότερα από 3.000 ευρώ από επιτροπές, κάθε συνεδρίαση της οποίας αποζημι��νεται με 75 ευρώ».

σφασδφ.jpg

Μεταξύ άλλων, η κα Ταχιάου τονίζει πως έπαιρνε 1.000 ευρώ επίδομα ενοικίου αλλά έπρεπε να συντηρεί 2 σπίτια με ενοίκια (Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έμενε ήδη), ενώ τονίζει ότι αναγκάστηκε να πληρώνει από την τσέπη της συνεργάτες στη συμπρωτεύουσα.

Η πρώην βουλευτής του Ποταμιού αναφέρει ότι η Βουλή πλήρωνε και τα σταθερά της τηλέφωνα αλλά και το κινητό της, ενώ σημειώνει ότι το βουλευτικό αυτοκίνητο το κινούσε μόνο στη Θεσσαλονίκη καθώς πηγαινοερχόταν μεταξύ των 2 πόλεων με τα αεροπορικά εισιτήρια που χορηγεί η Βουλή.

Αναφέροντας το πόσο πιεσμένο ήταν το πρόγραμμά της, ��ονίζει πως πολλά σαββατοκύριακα δεν προλάβαινε να βάλει πλυντήριο και έτσι αγόραζε συνεχώς καινούργια ρούχα (!), ενώ και ως βουλευτής χρειάστηκε να κάνει καινούργια γκαρνταρόμπα.

«Το επίδομα των 291 ευρώ για έξοδα κίνησης που περιλαμβάνεται στα 5.501,74 ευρώ της αποζημίωσης δεν έφτανε ούτε μέχρι τις 10 του μηνός. Ως βουλευτής, χωρίς λεπτό ελεύθερο, δεν είχα την πολυτέλεια να πηγαίνω με το λεωφορείο, με το μετρό ή με το ποδήλατο» προσθέτει στη συνέχεια, ενώ τονίζει ότι ξόδευε ασύλληπτα ποσά στη Βουλή: «Περνώντας ατελείωτες ώρες αναμονής εκεί μέσα, θα φας, θα πιεις, θα ξαναφάς, θα ξαναπιείς, θα κεράσεις και θα κεραστείς. Επίσης, στις κοινωνικές μου εξόδους αλλά και στις παρέες μου πλήρωνα σχεδόν πάντα τα τραπέζια. Ακόμη και σε περιπτώσεις που, στην παλαιότερη ζωή μου, θα δεχόμουν κέρασμα, έκανα εγώ το τραπέζι, διότι ήμουν βουλευτής (για το τι σημαίνει αυτό στον περίγυρο».

Η ίδια, αναφέρει ότι άρχισε να πληρώνει και για παροχές που είχε δωρεάν: «Για παράδειγμα, ως μέλος της Ένωσης Συντακτών, έχω δωρεάν είσοδο σε κινηματογράφους και κολυμβητήριο. Ως βουλευτής, όμως, πλήρωνα κανονικά, θα ντρεπόμουν να με δουν να δείχνω την κάρτα της ΕΣΗΕΜΘ για να μπω δωρεάν. Για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας, επίσης, τα οποία τιμούσα τον πρώτο καιρό, είχα βγάλει κάρτα μηνιαίων διαδρομών των 45 ευρώ, παρόλο που οι βουλευτές μετακινούνται δωρεάν. Σκεφτόμουν το ρεζιλίκι του να μπει ελεγκτής και να πρέπει να δείξω κάρτα βουλευτή».

«Δεν είμαι πλέον σίγουρη ότι λιγότερο ευκατάστατοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν στην κεντρική πολιτική σκηνή» καταλήγει η κα Ταχιάου, η οποία κάνει μια αναφορά στη Ρέα Βιτάλη για άρθρο της –επίσης στο protagon.gr- σχετικά με τις παχυλές βουλευτικές αποζημιώσεις.

fwtografia-2.jpg