«Εφαρμόστε δίχως χρονοτριβή το Μνημόνιο» ήταν το μήνυμα των Ευρωπαίων στο Eurogroup που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.30.
«Καλωσορίζουμε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Βασική προϋπόθεση η ανάκτηση της εμπιστοσύνης τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδος, ενώ το σημείο-κλειδί είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης» είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη μετά τη συνεδρίαση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ.
Ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε ότι υπήρξε συμφωνία για το πρώτο πακέτο ενδιάμεσων στόχων που πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι τα μέσα Οκτώβρη για να ξεκλειδώσει η πρώτη υποδόση των 2 δισ. ευρώ.
«Ζητήσαμε από τους εκπροσώπους των θεσμών και από τις ελληνικές αρχές να εργαστούν εντατικά ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό» υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος τόνισε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως το «κλειδί» για την ανακεφαλαιοποίηση είναι η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.
Στην αποφασιστικότητα της Ελλάδας να εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο στάθηκε και ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει δίχως χρονοτριβή τη συμφωνία του Ιουλίου.