​«Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς το μέτρο δεν θα είναι αποτελεσματικό». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, στα Παραπολιτικά FM.

Ο κ.Σκουρλέτης διευκρίνισε πως δεν ξέρει ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα, επισημαίνοντας πάντως πως αυτά μπορεί να ξεφεύγουν από τους όρους της δημοσιονομικής πολιτικής.

Όπως επισημάναμε και την Κυριακή στο star.gr, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, να εξαιρεθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία. Εξετάζεται επίσης σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο να παραμείνει το 23%, ενώ για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και γενικής παιδείας εξετάζεται, είτε να μην υπάρχει καθόλου ΦΠΑ ή να είναι 13%.

Για το θέμα των αγροτών ο κ.Σκουρλέτης επισήμανε πως υπάρχει ένας σχεδιασμός για το τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας πως τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους θα εφαρμοστούν,χωρίς όμως να ληφθούν νέα μέτρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε πως η συμφωνία έχει τριετή ορίζοντα και στόχος είναι η αποτελεσματική εφαρμογή, προκειμένου να «ανοίξουν νέοι παράλληλοι δρόμοι προς την ανάκαμψη για έξοδο από την π��λιτική της συμφωνίας».

Αναφορικά με τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τη νομιμότητα του δημοσίου, λέγοντας πως «δεν θέλουμε να δώσουμε ένα σήμα στους διεθνείς επενδυτές πως η Ελλάδα είναι μια χώρα, όπου κανείς μπορεί να επενδύσει έξω από όρια και προϋποθέσεις».

«Η κυβέρνηση βάζει όρους που απαιτεί να γίνουν σεβαστοί», τόνισε.

Ο κ.Σκουρλέτης εκτίμησε ότι όσο η κυβέρνηση είναι πειστική και εξασφαλίζει τη συναίνεση του κόσμου, αρκούν οι 155 βουλευτές για την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.