Κατέθεσε στις 5 μμ σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, στην λεωφόρο Συγγρού, για την εκλογή του ως προέδρου του κόμματος σε ημερομηνία που πρόκειται να καθοριστεί.

Η υποψηφιότητα του κ. Μεϊμαράκη είναι η πρώτη που κατατέθηκε, με την σχετική προθεσμία να λήγει αύριο το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη υπογράφουν 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, παρότι φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη σαφώς μεγαλύτερου αριθμού μελών της. Ο λόγος, όπως διαμηνύεται από το περιβάλλον του, ήταν να τηρηθεί επακριβώς η πρόβλεψη του καταστατικού, που προβλέπει τον συγκεκριμένο αριθμό.

Οι δηλώσεις Μεϊμαράκη στη συνέντευξη Τύπου

Αυτή την ώρα ο κ. Μεϊμαράκης μιλά σε συνέντευξη Τύπου για την πρότασή του για τη ΝΔ.

Στις δηλώσεις του, αρχικά ο κ. Μεϊμαράκης ακολούθησε τακτική «καρότου και μαστιγίου», καθώς εμφανίστηκε μεν ενωτικός, αλλά ήταν και αιχμηρός προς συνυποψηφίους του αλλά και όχι μόνο, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του σε «κάποιους άλλους, πρώην υπουργούς, που έγιναν απολίτικοι τους τελευταίους μήνες και ουσιαστικά συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ»! Πρόσθεσε ακόμα, σχετικά με την προσωπική του στάση: «Είμαι μέσα στη ΝΔ και στα πάνω της και στα κάτω της. Δεν την παράτησα ποτέ, ήμουν πάντα παρών, στην πρώτη γραμμή και στα δύσκολα, όπως αυτό το εκλογικό καλοκαίρι».

«Τη ΝΔ την υπηρέτησα με όλους τους προέδρους της γιατί είναι ένας συνταγματικός πυλώνας» πρόσθεσε ο μεταβατικός αλλά και υποψήφιος για «μόνιμος» πλέον πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος ανέφερε ότι «ο λαός ζητά μία ενωμένη Νέα Δημοκρατία, πειστική όμως, ζυμωμένη με την κοινωνία».

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε στο ίδιο πνεύμα: «Δεν φιλοδοξώ να εκπροσωπήσω μέρος της ΝΔ. Δεν θέλω να υπάρξουν πάλι τα “-ικός” μέσα στο κόμμα μας και τους διαχωρισμούς σε προεδρικούς και μη».

Σε μία έμμεση αιχμή προς τον κ. Τζιτζικώστα, υπενθύμισε την θέση του ότι οι περιφερειά��χες είναι καλό να μην υπογράψουν τις υποψηφιότητες, «παρότι πάρα πολλοί ήθελαν να υπογράψουν την δική μου».

Επανήλθε πάντως στο ενωτικό πνεύμα. «Φιλοδοξώ να χτίσω και όχι να γκρεμίσω» επισήμανε, ενώ σε άλλο σημείο διαβεβαίωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ: «Εγώ δεν προτείνω ρήξη αλλά συγκατοίκηση με κανόνες και κυρίως ανοχή στην διαφορετική άποψη. Ξέρω που πάσχει η ΝΔ».