Διαμάχη ξέσπασε στη ΝΔ, προτού καν εκπνεύσει η προθεσμία της υποβολής υποψηφιοτήτων, ανάμεσα σε συνεργάτες του προσωρινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιου - όπως όλα δείχνουν αν και δεν υπάρχει ανακοίνωση μέχρι στιγμής - για την εκλογή του ως «μόνιμου» Βαγγέλη Μεϊμαράκη και σε συνεργάτες επίσης του υποψήφιου για την προεδρία Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο λόγος είναι η ημερομηνία της εκλογής προέδρου του κόμματος, με τους συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί η ΝΔ να μείνει ακέφαλη επί μακρόν.
«Όταν σε 5 ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε 20 ημέρες γίνονται εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες;» αναρωτιούνται οι ίδιες πηγές, που επισημαίνουν ότι την απόφαση σε περίπτωση διαφωνίας θα την πάρει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή με απλή πλειοψηφία.
Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασαν από την πλευρά τους : «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου».
Η ΚΕΦΕ θα συνεδριάσει πάντως την Δευτέρα, προκειμένου να ανακηρύξει τις υποψηφιότητες που συγκεντρώνουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις (και τον αριθμό των 50 υπογραφών από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος).
Εν συνεχεία θα συνεδριάσει και πάλι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, με την συμμετοχή πλέον ενός εκπροσώπου από κάθε υποψήφιο, για να ορίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.
BINTEO STAR