Για «επικοινωνιακές πιρουέτες» κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ αναφορικά με τις αναφορές του για το χρέος στην ομιλία του στην Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ.

«Ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Ειδική Σύνοδο του ΟΗΕ για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέχρι το 2030 εμφανίστηκε να επαιτεί τη διευθέτηση του χρέους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συγγρού, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για φθηνά και επικοινωνιακά τρικ για εσωτερική κατανάλωση.

«Ο κ. Τσίπρας δεν γνωρίζει ότι όλα τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θεωρούν ότι ο ΟΗΕ δεν είναι το κατάλληλο forum για να διευθετεί τέτοια πολύπλοκα χρηματοοικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα όπως η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους; Δεν γνωρίζει ότι Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σε παγκόσμιο, και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας European Stability Mechanism-ESM) σε επίπεδο ΕΕ/ευρωζώνης, παίζουν αυτό το ρόλο; Δεν γνωρίζει τη θεσμική ιδιαιτερότητα της ευρωζώνης, ως μιας οικονομικής και νομισματικής ένωσης σε περιφερειακό επίπεδο, και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ); Δεν γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού δημοσίου χρέους βρίσκεται στα χέρια “επίσημων πιστωτών”» αναρωτιέται η ΝΔ και καταλήγει: «Τελικά ο κ. Τσίπρας, άλλα λέει, άλλα υπογράφει και άλλα κάνει, επιτείνοντας τη σύγχυση και την αβεβαιότητα και παρατείνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η διγλωσσία του κ. Τσ��πρα βλάπτει σοβαρά τη χώρα».