​Διευκρινίσεις για τις δηλώσεις της περί θρησκευτικών που προκάλεσαν μέχρι και την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, Ιερώνυμου, ο οποίος έκανε λόγο για ανοησίες, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Σ. Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

«Δεν μπορεί να μιλήσει κανένας σε αυτή τη χώρα, να πει μια κουβέντα, παραποιείται εντελώς», είπε φανερά ενοχλημένη η κα Αναγνωστοπούλου και συνέχισε:

«Ό,τι έχω δηλώσει ήταν απάντηση σ' έναν ακροατή του ραδιοφώνου Κόκκινου, που συζητούσαμε για άλλο θέμα, για την παιδεία, αλλά για άλλο θέμα και απάντησα σε αυτό. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο έχει προβλήματα, για τα οποία ο υπουργός τρέχει και δε φτάνει, τα κενά, και αυτό ήταν όλη μας η προσπάθεια και η αγωνία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε απαντήσει στις δηλώσεις της κας Αναγνωστοπούλου για τα θρησκευτικά λέγοντας:

«Δεν είναι του Υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της. Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα. Πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου».

Πάντως σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία.