​Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται από τα ξημερώματα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ώστε να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 2 Οκτωβρίου.

Ο ανταποκριτής του Mega στη Νέα Υόρκη, Μ. Ιγνατίου μετέδωσε ότι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ, αλλά και ομογενείς περίμεναν τον Έλληνα πρωθυπουργό έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα μείνει, ενώ εκείνος τους χαιρέτισε φτάνοντας εκεί.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία από την άφιξη του πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο.

ignatiou.png

Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες διάφορων χωρών και αξιωματούχους του ΟΗΕ, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί συνάντηση ανάμεσα στον Α. Τσίπρα και τον Αμερικανό πρόεδρο.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι δύο ηγέτες θα καταφέρουν να έχουν μια επαφή κατά τη διάρκεια της δεξίωσης που θα παραθέσει ο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά και στο γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Επίσης την Τετάρτη είναι πολύ πιθανόν να συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών, N. Κοτζιάς με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ενώ δεν αποκλείεται στη συνάντηση αυτή να συμμετάσχει και ο Α. Τσίπρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης στις ΗΠΑ συναντήσεις με τους προέδρους της Κύπρου, της Βραζιλίας, της Αιγύπτου, του Ισημερινού, της Παλαιστίνης, αλλά και με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Α. Νταβούτογλου.

Την 1η Οκτωβρίου, ο Α. Τσίπρας θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και θα πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής για την «Αναπτυξιακή Ατζέντα μετά το 2015». Επίσης θα συμμετάσχει και στη συνάντηση υψηλού επιπέδου για τη μετανάστευση, ενώ θα έχει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Τέλος θα συμμετάσχει σε πάνελ που διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative, με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.