​Κόκκινο έχει χτυπήσει ο πυρετός των μυστικών επαφών, των διερευνητικών κινήσεων και των συναντήσεων μεταξύ των μνηστήρων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Κι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας θα κατέλθει ως υποψήφιος, μεταξύ πολλών στελεχών επικρατεί αναβρασμός σε μια τέτοια πιθανότητα. Ο νόμος προβλέπει ότι υπάρχει κώλυμα εκλογιμότητας στην βουλή έως το 2019 και είναι αρκετοί αυτοί που αντιδρούν λέγοντας ότι δεν μπορεί να μην εκπροσωπείται το κόμμα στην βουλή από τον αρχηγό του..

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μ��ϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Τις τελευταίες ώρες έχουν ενταθεί οι πιέσεις από βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που ζητούν από τον κ. Μεϊμαράκη να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, κάτι που φαίνεται πλέον πολύ πιθανό, ενώ ο ίδιος θα ανακοινώσει την απόφασή του την Δευτέρα.

Από την κάθοδο ή όχι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα εξαρτηθεί και η υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος σίγουρος διεκδικητής μέχρι στιγμής.

Μητσοτάκης, Βορίδης και Γεωργιάδης έχουν πάρει τους καταλόγους των μελών του κόμματος για να αναζητήσουν υπ��γραφές, με τους δυο τελευταίους να αποφασίζουν μεταξύ τους για το ποιος θα είναι υποψήφιος..

Στελέχη και μέλη της πολιτικής επιτροπής πιέζουν την Όλγα Κεφαλογιάννη να είναι υποψήφια και δείχνει να το σκέφτεται εκπροσωπώντας έτσι την γενιά των σαραντάρηδων, ενώ Ν. Δένδιας - Β. Κικίλιας τηρούν στάση αναμονής.

Οι μνηστήρες πάντως είναι πολλοί μεταξύ αυτών ο Πέτρος Τατούλης που ήδη έχει εκφραστεί δημόσια, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αλλά και απλά στελέχη του κόμματος όπως ο πρώην πρόεδρος του εμπορικού συλλόγ��υ Κηφισιάς Μάρκος Πανέτας.

Να θυμίσουμε ότι για να καταθέσει κάποιος υποψηφιότητα χρειάζεται: 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ή περίπου 450 υπογραφές από μέλη που συμμετείχαν στο τελευταίο συνέδριο.