Η επόμενη Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, ορίστηκε ως προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία του κόμματος, κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, απο αύριο 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 μέχρι την επόμενη Παρασκευη 2 Οκτωβρίου και ωρα 18:00 θα δοθεί προθεσμία στους ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν τη θέση του προέδρου του κόμματος, να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους.

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τυχόν ενστάσεις και θα γίνει η τυπική ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά στη συνέχεια, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Νοεμβρίου.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει 50 υπογραφές από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ή τις υπογραφές από το 1/10 των μελών του προηγούμενου εθνικού συνεδρίου του κόμματος.

Η απόφαση Μεϊμαράκη και η συνάντηση με Καραμανλή

Το καθοριστικό σημείο που θα κρίνει πολλά για την έκβαση της εσωκομματικής ��κλογικής αναμέτρησης και το ποιοι τελικά θα θέσουν υποψηφιότητα είναι η απόφαση που θα λάβει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την διεκδίκηση της ηγεσίας ή μη, την οποία θα ανακοινώσει ύστερα από την συνάντηση που αναμένεται να έχει με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή.