Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι προτεραιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτό τόνισε κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του Υπουργείου, ο Υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Μέχρι τώρα δεν είχαμε πολλές δυνατότητες για δημιουργικό έργο λόγω της οικονομικής δυσκολίας, αλλά και του λίγου χρόνου ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία» παραδέχτηκε ο κ.Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι έγινε μια σημαντική κίνηση για την κ��ταπολέμηση της διαφθοράς στη Γαλλία, με την επίσκεψη εισαγγελέων που προώθησε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, «η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης, πρέπει να προχωρήσει γρήγορα».

«Έγινε η προσπάθεια στις φυλακές, αλλά τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε νέες δομές» πρόσθεσε.

Ο κ.Παρασκευόπουλος ευχαρίστησε τον απερχόμενο Υπουργό Δικαιοσύνης και νυν αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στο πρόσωπο του οποίου «η Δικαιοσύνη χρωστά πολλά».

Από την πλευρά του, ο κ.Παπαγγελόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ.Παρασκευόπουλο για τα καλά του λόγια, τον καλωσόρισε «σπίτι» του, όπως είπε, και τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

«Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες του Πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού για μία Δικαιοσύνη ανεξάρτητη όσο γίνεται και με ανθρώπινο πρόσωπο» τόνισε ο κ. Παπαγγελόπουλος.