«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολι��ειών είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την νεοεκλεγείσα ελληνική κυβέρνηση, ακόμη και στις προσπάθειες της για οικονομική ανάκαμψη». Αυτό δήλωσε την Δευτέρα ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik .

«Συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για την νίκη του και αναμένουμε να συνεργαστούμε με την νέα κυβέρνηση», δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. «Καθώς η νέα κυ��έρνηση θα ξεκινήσει το έργο της, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας και τις διεθνείς προσπάθειες, που προάγουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο αξιωματούχος εξήγησε πως το ενδιαφέρον των ΗΠΑ «ήταν και παραμένει η Ελλάδα να βγει ισχυρότερη από την παρατεινόμενη οικονομική κρίση και να διαδραματίσει ένα σταθεροποιητικό ρόλο στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ και η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να εργάζεται στενά με την ελληνική κυβέρνηση σε διμερή και περιφερειακά θέματα.