Ένας από τους νικητές των χθεσινών εκλογών , ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρουν λάφυρα και υπουργικές καρέκλες, ωστόσο θα συμβούλευε τον Αλέξη Τσίπρα ως προς τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιήσει.

«Δεν θα ήθελα να συμμετέχω στην κυβέρνηση, αλλά θα του έλεγα λίγα πραγματάκια. Τι μεταρρυθμίσεις να κάνει» , επεσήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και απαντώντας στο ερώτημα αν θα συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στη διαμόρφωση οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή κι άλλων πολιτικών δυνάμεων κι όχι σε δικομματική κυβέρνηση συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Επίσης υποστήριξε πως οι εκλογές δε συνιστούν νίκη για το ΣΥΡΙΖΑ αφού αγωνίστηκε χωρίς αντίπαλο.

«Δεν ήταν μια νίκη Τσίπρα γιατί δεν είχε αντίπαλο. Ο λαός δεν υιοθετεί αυτά που κάνει ο Τσίπρας, γιατί ο Τσίπρας έλεγε πριν πέντε χρόνια ότι σχίζει μνημόνια, ότι διαγράφει χρέη και ότι ενώνει το νότο με τον βορρά. Έκανε τίποτα από αυτά; Αν λέμε ότι νικάει ένας άνθρωπος που κάνει τέτοια κωλοτούμπα τότε ποιος χάνει;» τόνισε ο κ. Λεβέντης .

Τέλος πρόσθεσε ότι «ο Μεϊμαράκης είναι ένα καλό παιδί αλλά δεν κάνει για αρχηγός κόμματος» , ενώ ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό που του έδωσε την ευκαιρία μετά από χρόνια προσπαθειών να μπει στη Βουλή.

«Ευχαριστώ τον λαό ��ου αντιλήφθηκε έστω καθυστερημένα σε τι κώδικα μιλούσα», είπε.​​

Δείτε περισσότερα για την Ένωση Κεντρώων και τους συνεργάτες του Β.Λεβέντη στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR