​Την ανάγκη να επέμβουν ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ στο μεταναστευτικό εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αφήνοντας αιχμές για τις πολιτικές της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

«Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολιτικές, όπως αυτές που πρότεινε η απερχόμενη υπουργός» πρόσθεσε ο κ.Καμμένος μιλώντας στον Real fm και αναφέρθηκε στα σημεία τριβής των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως πχ το θέμα της Παιδείας, όπου υπήρχαν, όπως είπε, διαφωνίες για τις επαφές με τον σύλλογο άθεων και τις απόψεις περί αριστείας.

Υποστήριξε πάντως ότι είναι θετ��κό που ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχει γλιτώσει από ακραία στοιχεία και έχει μετακινηθεί προς το κέντρο.

Παράλληλα, ο Καμμένος τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν έγιναν ποτέ μνημονιακοί, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του και ο ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν την χώρα σε ...τρίτο μνημόνιο!

«Δεν γίναμε ποτέ μνημονιακοί. Μνημονιακός σημαίνει να λες αυτό που έλεγαν κάποιοι υπουργοί της ΝΔ (βλέπε Αδ.Γεωργιάδη) πως “δεν θέλω να τους απολύσει ο Τόμσεν, θέλω να απολύσω εγώ ο ίδιος τους δημόσιους υπαλλήλους”.. Μνημονιακός σημαίνει, αυτό που έλεγαν κάποιοι όπως –ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ (σσ Βενιζέλος)- ότι είναι ευλογία το μνημόνιο. Για εμάς δεν είναι ούτε ευλογία, ούτε θέλουμε να εφαρμόσουμε μέτρα τέτοια. Μνημόνιο σημαίνει πολιτική της λιτότητας. Μνημόνιο σημαίνει πολιτική της δόσης κάθε τρεις μήνες. Μνημόνιο σημαίνει το αγγλικό δίκαιο και κατασχέσεις σπιτιών. Αυτά τα αποφύγαμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καμμένος, τονίζοντας ότι το μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι σαν τα άλλα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τόνισε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να δοθούν φορολογικά κίνητρα, προκειμένου να έρθουν νέες επενδύσεις.

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα και στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη «ΝΔ του Βορίδη, του Γεωργιάδη, του Παπασταύρου», ενώ στο ερώτημα «τι θα κάνει αν οι ΑΝΕΛ δεν μπουν στην Βουλή», ο κ.Καμμένος είπε «θα σεβαστώ τη δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού».