​Αισιόδοξος ότι το ποτάμι θα καταφέρει τελικά την Κυριακή να προσεγγίσει το ποσοστό 10% που έχει θέσει ως στόχο εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην εκπομπή Live U του Star.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι στο τέλος θα προσεγγίσουμε τον εκλογικό στόχο μας. Εάν πέσουνε τα ποσοστά μας σε αυτές τις εκλογές θα είναι σαν να έχει δοθεί άλλη μία λευκή κάρτα στα παλαιά κόμματα. Θα είναι μια ήττα και την επόμενη μέρα θα ανακοινώσουμε πώς θα τη διαχειριστούμε», είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Όσο για το ποιες θα είναι οι προτεραιότητές του τη Δευτέρα σε περίπτωση που το Ποτάμι είναι στην κυβέρνηση, ο επικεφαλής του κόμματος είπε:

«Το ελληνικό δημόσιο και οι θέσεις ευθύνης του να στελεχωθούν από άξιους και όχι από κομματικά παιδιά. Χρειάζεται απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας από τα δεσμά του κράτους και της γραφειοκρατίας. Αυτό που ενδιαφέρει και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι να βάζουν στις θέσεις ευθύνης τους δικούς τους. Όχι άξιους».

Αναφερόμενος στον στόχο που θα πρέπει να έχει η νέα κυβέρνηση που θα εκλεγεί την Κυριακή, ο Στ. Θε��δωράκης είπε:

«Χρειαζόμαστε 100.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, για τα επόμενα 10 χρόνια για να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2008. Αυτό πρέπει να είναι ο στόχος της οποιασδήποτε κυβέρνησης αναδειχθεί από τις κάλπες».