​Το πολιτικό σκηνικό παραμένει ρευστό, λίγα 24ωρα πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, όπως επιβεβαιώνουν νέες δημοσκοπήσεις, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Πέμπτης.

Δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για το pontiki.gr δείχνει απόλυτο ντέρμπι και ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν από 28,0%, ενώ έπονται Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ με 6,5%. Ακολουθούν ΚΚΕ και Ποτάμι με 5,0% και Λαϊκή Ενότητα με 3,5%. Οριακά εντός Βουλής εμφανίζεται η Ένωση Κεντρώων που συγκεντρώνει 3,0%, σε αντίθεση με τους ΑΝΕΛ περιορίζονται στο 2,5% και μένουν εκτός Κοινοβουλίου. Το ποσοστό των Αναποφασίστων είναι 5,5%.

prothesi.jpg

Στην ίδια έρευνα καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 36,0% έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 35,0%. Κανένας από τους δύο, λέει το 27,0%.

Σε άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας Metrisi για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η Νέα Δημοκρατία προηγείται στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Λαϊκή Ενότητα και Ένωση Κεντρώων μπαίνουν οριακά στη Βουλή με ποσοστό λίγο πάνω από το 3,0%.

Αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 28,5%
ΣΥΡΙΖΑ 27,1%
Χρυσή Αυγή 5,6%
ΚΚΕ 5,4%
ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,1
ΠΟΤΑΜΙ 4,7%
ΛΑΕ 3,2%
ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,1%
ΑΝΕΛ 2,7%
ΑΛΛΟ 2,9%
Αδιευκρίνιστη ψήφος 11,7%

Δείτε επίσης:

Εκλογικό θρίλερ για την πρωτιά: Μόλις μερικές χιλιάδες ψήφοι χωρίζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!