Εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές ξεκίνησε την κεντρική προεκλογική ομιλία του στην Ομόνοια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα είναι «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων». «Το μήνυμά σας είναι καθαρό. Με το μήνυμα του λαού και με την βοήθεια του Θεού την Δευτέρα θα κερδίσουμε τις εκλογές και θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία».

«Το νέο είστε εσείς. Μην αφήσετε να το καπηλεύονται» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στα μέλη της ΟΝΝΕΔ, σε μία προφανή αιχμή του προς τις αναφορές του κ. Τσίπρα στο «παλιό», κατά του κόμματός του.

«Από την Δευτέρα πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε δουλειές. Για να φέρουμε την αξιοπρέπεια σε όλους τους πολίτες» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην αύξηση της δύναμης της ΝΔ μεταξύ της έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας και του τέλους της. «Μέσα σε λίγες εβδομάδες κάναμε το ακατόρθωτο: γίναμε κυρίαρχη πολιτική δύναμη» υποστήριξε.

«Είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στον τόπο. Είμαστε η πιο προοδευτική δύναμη στην Ελλάδα» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Μην τους αφήσετε να σας εξαπατήσουν για δεύτερη φορά»

«Μην τους αφήσετε να σας εξαπατήσουν για δεύτερη φορά. Την Κυριακή τους δίνουμε αρνητική απάντηση και πάμε την Ελλάδα μπροστά» είπε ο πρόεδρος τ��ς ΝΔ, επισημαίνοντας ότι το δίλημμα των εκλογών είναι πειράματα ή σιγουριά: «Θα πάμε με αυτούς που μας έστειλαν στα βράχια ή με την παράταξη που μας έβαλε στην ΕΟΚ και μας κράτησε το ευρώ; Το δίλημμα είναι: Πειράματα ή σιγουριά και σταθερότητα;».

Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται άλλο αυτούς «που ταπείνωσαν την κοινωνία» και επεσήμανε ότι είναι καιρός «αυτοί που “πωλούσαν” αξιοπρέπεια να καταλάβουν τι πραγματικά σημαίνει “αξιοπρέπεια”».

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι τον Ιανουάριο ακόμη και αυτοί δεν πίστευαν τις υποσχέσεις του Τσίπρα έλεγαν πως «ψηφίζοντας τον δεν θα χάσουμε τίποτα». Τελικά, χάσαμε όλοι» πρόσθεσε.

«Άντεξαν, λέει, 17 ώρες δαιπραγμάτευση. Για να μας φέρουν ένα χειρότερο μνημόνιο»

«Άντεξαν, λέει, 17 ώρες διαπραγμάτευσης; Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να φέρουν ένα χειρότερο μνημόνιο και να φορτώσουν την οικονομία με νέα βάρη και τον κόσμο με νέους φόρους» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, καλώντας τους Έλληνες «την Κυριακή να τελειώνουμε μία και καλή με το δήθεν, που αποδείχθηκε σαθρό» και προσθέτοντας ότι «η ΝΔ θα αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες».

Οι 7 άξονες της πολιτικής Μεϊμαράκη

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ απαρίθμησε τους 7 άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί μια κυβέρνηση της ΝΔ.

1: Επανεκκίνηση της οικονομίας και βελτίωση του περιβάλλοντος

2: Σταθεροποίηση δημοσίων οικονομικών και οριστική λύση του χρέους

3: Σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης

4: Αποτελεσματικότερο κράτος

5: Κοινωνική συνοχή με έμφαση στην τόνωση της απασχόλησης και στήριξης κάθε επιχείρησης που κάνει έστω και μία πρόσληψη

6: Εξωτερική πολιτικών ανοικτών οριζόντων

7: Θεσμική εμβάθυνση και συνταγματική αναθεώρηση με αλλαγές για πολιτική σταθερότητα και διαφάνεια

«Προτεραιότητά μας από Δευτέρα να φέρουμε δουλειές, δουλειές και δουλειές»

«Προτεραιότητα μας από τη Δευτέρα είναι να φέρουμε επενδύσεις και δουλειές, δουλειές, δουλειές» είπε με έμφαση ο κ. Μεϊμαράκ��ς, επισημαίνοντας πως «είναι κεντρική απόφαση μας να ξεμπερδεύουμε γρήγορα με τα δύσκολα και να πετύχουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο ίδιος, στη συνέχεια, έκανε λόγο για μια σειρά άμεσων δράσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ:

- Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και άρση των capital controls

- Διαπραγμάτευση για οριστική επίλυση δημοσίου χρέους

- Αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ

- Ξεκλείδωμα του ΕΣΠΑ

- Δημιουργία υπουργείου Νέας Γενιάς που θα υπηρετήσει τη νεολαία και μόνο, για να φέρουμε πίσω τα παιδιά μας από το εξωτερικό.

- Επίσπευση αποκρατικοποιήσεων

«Στόχος μας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η ενίσχυση της ρε��στότητας και η επανεκκίνηση της οικονομίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι χρειαζόμαστε «ένα εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και θα πιάσουμε δουλειά από την πρώτη μέρα».

Σφοδρή κριτική για την παράνομη μετανάστευση σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Στην ομιλία του στην Ομόνοια ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σφοδρή κριτική για την παράνομη μετανάστευση στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Οι γειτονιές της Αττικής άρχισαν να βουλιάζουν εξαιτίας της μετανάστευσης και της λαθρομετανάστευσης… Όλοι θυμόμαστε τα πούλμαν να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από την Αμυγδαλέζα στην Ομόνοια, όλοι θυμόμαστε τι έλεγε η κυρά Τασία…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Άλλο λαθρομετανάστευση,άλλο μετανάστευση και άλλο προσφυγικό, χρειάζεται σαφής διάκριση με τους πρόσφυγες, χρειάζεται όμως και αμείλικτη πολιτική απέναντι στους λαθρέμπορους» διευκρίνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και αν δεν το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα θα γίνει τεράστιο και για την εξωτερική πολιτική και για την άμυνα της χώρας» πρόσθεσε, ενώ όταν αναφέρθηκε στην μέριμνά του για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ως υπουργός Άμυνας της κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή (που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση) καταχειροκροτήθηκε, ενώ δεσμεύθηκε ότι το ίδιο θα πράξει και ως νεά κυβέρνηση.

Η λίστα Τσίπρα και η αιχμή για ουρανοκατέβατους

Ακολούθως ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε εμμέσως και την επικαιρότητα: «Ας αφήσουμε τη λίστα Λαγκάρντ , υπάρχει η λίστα Τσίπρα για την οποία οφείλει να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις» είπε, ενώ ζήτησε την αναθεώρηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης σε μία αιχμή για τα άλλα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ανέφερε: «Δεν μπορούν ουρανοκατέβατοι να παρουσιάζουν τους σωτήρες. Η χώρα δεν μπορεί να σωθεί ούτε από τους ΑΝΕΛ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ούτε από το Ποτάμι και βέβαια ούτε από τη Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη και της Ζωής».