​Σε δεύτερη μοίρα είναι οι ελληνικές εκλογές για τον ξένο τύπο. Σε αντίθεση με παρελθοντικές αναμετρήσεις όπου οι κάλπες στην Ελλάδα ήταν πρώτο θέμα ειδικά στις γερμανικές εφημερίδες, αυτή τη φορά το τεράστιο θέμα του μεταναστευτικού αλλάζει τα… ξένα Πρωτοσέλιδα!

Ας δούμε συνοπτικά τι γράφουν δύο μεγάλες εφημερίδες σε Γερμανία και Αυστρία, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Frankfurter Allgemeine Zeitung

"Aποφασιστικής σημασίας δεν είναι αν η Ελλάδα θα έχει μελλοντικά μια αριστερή ή μια δεξιά κυβέρνηση, αλλά πολύ περισσότερο αν αυτή η κυβέρνηση έχει τη δύναμη να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές. Η ελπίδα μετατρέπεται σε βεβαιότητα από την προεκλογική δημόσια δέσμευση και των δύο βασικών αντιπάλων στις συμφωνίες με τους δανειστές και την ανάγκη κυβερνητικού εταίρου, που προοιωνίζεται μια λιγότερο ριζοσπαστική πολιτική από αυτή των πρώτων επτά μηνών κυβέρνησης Τσίπρα…Δεν αναμένεται να επαναληφθούν πολιτικές και οικονομικές ρήξεις που ακολούθη��αν μετά από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Από τότε που ο Τσίπρας εξήγγειλε πρόωρες εκλογές, έχουν παγώσει όλες οι πολιτικές αποφάσεις κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει άμεσα μετά τις εκλογές, γιατί αυτήν τη φορά ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από ότι τον περασμένο Ιανουάριο. Κανένα κόμμα δεν διακατέχεται από θέρμη για τα μέτρα λιτότητας και είναι δύσκολες οι προβλέψεις για το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα τις εφαρμόσει… Ο Μεϊμαράκης φαίνεται πιο έτοιμος, αλλά ο Τσίπρας τα διαπραγματεύτηκε και τώρα δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί".

Der Standard

"Oι δανειστές προεξοφλούν ότι μέχρι αρχές Νοεμβρίου η Αθήνα θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τους εξής απλούς λόγους: από την επ��τυχή ολοκλήρωση του ελέγχου δεν εξαρτάται μόνο η εκταμίευση της επόμενης δόσης και η καταβολή 15 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά και η συζήτηση για το χρέος. Όταν ο Τσίπρας παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο για τις πρόωρες εκλογές, είχε τον αέρα ενός βέβαιου νικητή… Ο νεανικός πρωθυπουργός πολέμησε στις Βρυξέλλες και ηττήθηκε. Στους Έλληνες του κόμισε ένα νέο πακέτο δισεκατομμυρίων με σκληρούς όρους, κάτι που ποτέ ο ίδιες δεν ήθελε. Ο λαός ήταν μαζί του. Αλλά μετά άρχισε να ξεχνάει. Μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν στην απογοήτευση τον χειρότερο εχθρό".