​«Χαίρομαι που ανέβηκαν οι τόνοι στο θέμα του Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος οφείλει να απολογηθεί στο ελληνικό λαό, λίγο πριν τις εκλογές. Είναι ξεκάθαρα τα έγγραφα, που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος για την «Διάτμηση ΑΤΕ» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ.Καμμένος με αφορμή την υπόθεση Φλαμπουράρη, άφησε αιχμές για πολιτικούς αντιπάλους, λέγοντας με νόημα «Μακάρι όλοι οι άλλοι που εμπλέκονται στις εκλογές, όπως ο κύριος Σουφλιάς να ...θυμηθούν, όταν χόρευαν τσάμικα με αυτούς, που τους έδιναν τους διαγωνισμούς πριν και μετά».

Στο ερώτημα «αν πρέπει ο κ.Φλαμπουράρης να δώσει στην δημοσιότητα το πρακτικό της γενικής συνέλευσης στις 30 Ιουνίου, από το οποίο να προκύπτει η νέα μετοχική σύνθεση», ο κ.Καμμένος είπε χαμογελώντας «ας ζητήσουν ότι χαρτιά θέλουν, ας δοθούν τα πάντα».

«Ζητούν από το πρωί χαρτιά αυτοί, που έχουν στα ψηφοδέλτια τους αυτούς που ανακατεύονται στην λίστα Λαγκάρντ ως πρωταγωνιστές με εκατομμύρια ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν από πού είναι» είπε με νόημα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι στην δημόσια ζωή χρειάζεται πλήρη διαφάνεια.

Ο κ.Καμμένος αναφέρθηκε μάλιστα στην υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη με την offshore, λέγοντας πως «αν και δεν είχε κρυμμένα λεφτά στην Κύπρο», ο ίδιος τον έβγαλε από τα της Περιφέρειας Αττικής για να «δείξουμε μια διαφορετική άποψη ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο».

"Οι ΑΝΕΛ θα μπουν στην Βουλή"

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες και την επόμενη μέρα, ο κ.Καμμένος εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι ΑΝΕΛ θα μπουν στην Βουλή και θα συνεργαστούν ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ακόμη και αυτοδύναμος να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, αφού όπως είπε, το έχει δηλώσει και ο κ.Τσίπρας αυτό.

Επανέλαβε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα οι ΑΝΕΛ είχαν μια έντιμη συνεργασία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος, σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, τότε οι ΑΝΕΛ δεν θα έχουν την δυνατότητα να ασκήσουν βέτο σε θέματα, όπως η ορθοδοξία και τα εθνικά θέματα. «Είναι στα χέρια του ψηφοφόρου» είπε.

"Είμαι υπερήφανος που κρατήσαμε το τρενάκι στις ράγες"

«Είμαι υπερήφανος που κρατήσαμε το τρενάκι στις ράγες» είπε στην συνέχεια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι μπορεί να εκτροχιάστηκαν οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν εκτροχιάστηκε όμως η χώρα, αφού παραμείναμε στο ευρώ.

«Αποφασίσαμε ��α πόδια μας, αλλά δεν σκοτώσαμε την πατρίδα μας. Στήριζα τον Τσίπρα και θα συνεχίζω να τον στηρίζω» είπε με νόημα.
«Αν δεν υπήρχε το δημοψήφισμα δεν θα υπήρχε αυτή η συμφωνία. Μας έδωσε δύναμη το δημοψήφισμα για να μπορέσει ο Τσίπρας να διαπραγματευτεί πιο σκληρά και να επιτευχθεί η συμφωνία, η οποία είναι για τρία χρόνια, χωρίς το αγγλικό δίκαιο, έχει ρύθμιση για το χρέος και ένα πακέτο 35 δις για την ανάπτυξη» πρόσθεσε .
"Αποτύχαμε στον ΕΝΦΙΑ και την φορολόγηση των επιχειρήσεων"
Αφού αναφέρθηκε στα καλά της συμφωνίας, ο κ.Καμμένος παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στον ΕΝΦΙΑ και την φορολόγηση των επιχειρήσεων.
"Με τον Βαρουφάκη είχα σύγκρουση πολλά χρόνια"
Αναφερόμενος στον, Γιάνη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε πολλά χρόνια σύγκρουση μαζί του, γιατί όπως είπε «ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν μάρτυρας στην υπόθεση του Αντρίκου Παπανδρέου, ως ειδικός στα Cds, μια υπόθεση την οποία την κέρδισα στα δικαστήρια», και εξαπέλυσε επίθεση στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για τον οποίο είπε πως «αντί να γίνει ο δικηγόρος υπερασπίσεως του κ.Παπανδρέου θα έπρεπε να κρατήσει την θέση της κυβερνήσεως Καραμανλή, όσον αφορά την ποινική δίωξη του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ».

Άφησε αιχμές για τις σχέσεις του Βαρουφάκη με τον Σόρος και τις διεθνείς αγορές. «Το στυλ του (σσ Βαρουφάκη) ενόχλησε τους Ευρωπαίους. Στην αρχή έδωσε μάχη, η ιστορία στράβωσε, όταν άρχισε να εμφανίζει προτάσεις για έξοδο της χώρας από το ευρώ» πρόσθεσε για τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

"Ήταν λάθος μας που δεν συμμετείχαμε στις διαπραγματεύσεις"

Ο κ.Καμμένος παραδέχτηκε στην κα Ζαχαρέα, ότι ήταν λάθος των ΑΝΕΛ, που δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, τονίζοντας πάντως πως «αν ο θεός το θέλει» θα πάρουν μέρος στις επόμενες.
"Πρέπει να αλλάξει ο νόμος Κατρούγκαλου"
Κληθείς να σχολιάσει ρεπορτάζ του Star, ότι με το νόμο Κατρούγκαλου ένας γιατρός, που πήρε φακελάκι 500 ευρώ επιστρέφει στην θέση του, επειδή εδώ και ένα χρόνο δεν συνεδρίασε το πειθαρχικό, ο κ.Καμμένος εξέφρασε την ανάγκη να αλλάξει ο νόμος σε αυτό το σκέλος, χαρακτηρίζοντας "απαράδεκτη" την εξέλιξη. «Πρέπει να υπάρξουν ευθύνες και ποινές, γιατί το φακελάκι αποτελεί ένα έγκλημα κατά των πολιτών» πρόσθεσε.
"Δεν μπορώ να συνεργαστώ με το ΠΑΣΟΚ"
Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι ΑΝΕΛ θα μπουν στην Βουλή, ενώ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος στις εκλογές με διαφορά και πως θα σχηματιστεί κυβέρνηση.
Επιτέθηκε στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, για τις οποίες είπε ότι «έχουν εξευτελιστεί στα μάτια του λαού» και ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και τον Βαγγέλη Βενιζέλο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και βουλευτές της ΝΔ από τον μεσαίο όπως είπε, χώρο. Σχετικά με το ΠΟΤΑΜΙ, ο κ.Καμμένος τόνισε ότι υπάρχουν πολλά θέματα που θα πρέπει να ξεκαθαριστούν (το θέμα της Μακεδονίας, της Θράκης και της σχέσης εκκλησίας-κράτους).
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ