​Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το θέμα Φλαμπουράρη εξαπέλυσε στην διακαναλική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Σ.Θεοδωράκης, ο οποίος κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν ενήμερος για αυτέ�� τις υποθέσεις.

Ο κ.Θεοδωράκης κατήγγειλε ότι ο πρώην πρωθυπουργός γνωρίζει και για άλλες υποθέσεις υπουργών, γι' αυτό καλό θα ήταν όπως είπε, ο κ.Τσίπρας να σταματήσει να πετάει λάσπη.

«Ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για πράγματα που αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες. Ήταν ενήμερος από μένα για την υπόθεση Χαϊκάλη, ήταν ενήμερος για τις παροχές κάποιων υπουργών του προς συγκεκριμένα συμφέροντα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θεοδωράκης.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν θέλει να μεταβάλει τη συζήτηση σε προσωπική αντιδικία, ότι απαιτείται ελάχιστη ειλικρίνεια και ταπεινότητα και ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει «να ασχοληθεί με τα σκουπιδάκια που υπάρχουν στο σπίτι του, αντί να ασχολείται με τα άλλα σπίτια πετώντας λάσπη».

liuu.jpg

Ο κ.Θεοδωράκης εκτίμησε ότι το Ποτάμι θα βγει δυνατό από τις κάλπες. «Αν πάμε κάτω από το ποσοστό του Ιανουαρίου, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα», είπε, τονίζοντας ότι διεκδικούν το ποσοστό του 10% για να μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις. «Αν δεν έχεις ...μπόι δεν μπορείς να τα βάλεις με τα τέρατα», είπε με νόημα.
Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ δήλωσε ότι είναι έτοιμος για μικρούς, δίκαιους συμβιβασμούς την επομένη των εκλογών και κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια πολιτική συμφωνία-δέσμευση, η οποία θα αποτελείται από τρεις άξονες:
-Να μην γίνουν εκλογές τα επόμενα τρία χρόνια.

-Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της χώρας.

-Να απαγκιστρωθούν τα κόμματα από τους κομματικούς στρατούς.

Αναφερόμενος στην πρόεδρο της Βουλής και υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας, ο κ.Θεοδωράκης υπενθύμισε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως δικηγόρος είχε υπερασπιστεί βιαστές γυναικών. «Υπάρχουν αντίστοιχες υποθέσεις που έχει ασχοληθεί το γραφείο της. Υπάρχουν και άλλα παρόμοια θέματα που θα έκαναν.. πιπεράτη την προεκλογική περίοδο. Δεν θέλω όμως να το κάνω», ανέφερε.

Στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης τύπου οι Μάνος Ματσαγγάνης, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Στρατής Μούγιερ, Θανάσης Σκόκος, Χάρης Θεοχάρης, Πάνος Τσακλόγλου, Λενιώ Μυριβίλη και Γιώργος Παγουλάτος κατέθεσαν τις προτάσεις του κόμματος για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

xz.jpg

Ο κ.Θεοχάρης πρότεινε την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση, με αντιστάθμισμα την επανακατάταξη κάποιων τροφίμων στο 23% και την μείωση εξόδων που δαπανά το δημόσιο.

Δείτε περισσότερα στο Β��ΝΤΕΟ του star