​Την ανάγκη για συνεργασία την επόμενη ημέρα των εκλογών επανέλαβε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εκτιμώντας ότι όσο η Ελλάδα θα πηγαίνει προς την κανονικότητα, τόσο θα πιέζονται τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε την άποψη του ότι δεν έπρεπε να γίνουν εκλογές, τονίζοντας την ανάγκη της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων.

Σχολιάζοντας τα προεκλογικά επιχειρήματα και συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ περί παλιού και νέου, ο πρόεδρος της ΝΔ είπ�� πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα 18 ετών, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην Κουμουνδούρου για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, με αφορμή και τα capital controls.

Πυρά εξαπέλυσε και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ξανά ότι «έπαθε μετάλλαξη» και ότι λέει ψέματα.

«Ο Τσίπρας έπαθε μετάλλαξη. Μου λέει συνέχεια ψέματα, δηλητηριάζει τη ζωή του τόπου. Βλέπει ότι εγώ δεν σηκώνω το θέμα Φλαμπουράρη, Κατρούγκαλου, Βαλαβάνη. Τους εγκαλώ, γιατί πρώτοι άρχισαν να ξεφεύγουν, να βρίζουν. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε στρατηγικό κενό» είπε χαρακτηριστικά.

O πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρότασή του για εθνική συναίνεση, εκτιμώντας ότι «όσο πιο ενωμένοι πάμε στις Βρυξέλλες τόσο πιο δυνατοί θα είμαστε. Οι δανειστές θα υποχωρήσουν πολύ πιο εύκολα αν εμείς είμαστε ενωμένοι».

Τα σχέδια της ΝΔ για την επόμενη μέρα

Σύμφωνα με τον κ.Μεϊμαράκη, τα 3 δις ευρώ που θα πάρουμε μετά την πρώτη αξιολόγηση του Νοεμβρίου θα πέσουν στην αγορά για την τόνωση της οικονομίας, ενώ έμφαση θα δοθεί και στα μεγάλα έργα με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

«Αν μέχρι και το Πάσχα του 16 καταφέρουμε να είμαστε συνεπείς σε κάποιες περιπτώσεις κυρίως των μεταρρυθμίσεων, θα έχουμε πιθανότητες να λιάνουμε κάποιες πτυχές του μνημονίου. Για να πάω να συζητήσω πρέπει να έχω εκπέμψει το μήνυμα ότι προχωράω τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές» είπε, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την Κυριακή των εκλογών, επεσήμανε πως αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, θα υπάρχει κυβέρνηση, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι έχει ήδη αρχίσει να σκέφτεται ονόματα για την κυβέρνησή του.

"Θα συνεργαζόμουν με τον Λεβέντη, δεν είναι κοντός ο Αλέξης"

Σε άλλη συνέντευξη του ο κ.Μεϊμαράκης, μιλώντας στο Newsit, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργαστεί ακόμα και με τον Βασίλη Λεβέντη, αν εκλεγεί, αλλά και με τον Πάνο Καμμένο, αν τον δεχθεί στο γραφείο του, όπως είπε χαριτολογώντας.

Ο κ.Μεϊμαράκης προκάλεσε αίσθηση, όταν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση. «Ποιός δεν θα τον ήθελε για υπουργό Δημόσιας Τάξης;» διερωτήθηκε, αναφερόμενος στην κυβέρνηση της επόμενης μέρας.

Ο κ.Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο teaser σποτ που κυκλοφόρησαν οι ΑΝΕΛ με τον κ Καμμένο να κρατάει ένα τσαλακωμένο χαρτί και να υποστηρίζει ότι το ξέχασε στο debate ο κ. Μεϊμαράκης. «Θα πάω στο γραφείο των ΑΝΕΛ να ζητήσω το χαρτί που ξέχασα», είπε χαριτολογώντας.

Ο κ.Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στο περιστατικό στην ΕΡΤ, που υποστήριξε ότι τον έβγαζαν πιο κοντό στο Debate.

«Αυτό ήταν χιούμορ… Δεν αισθάνομαι ψηλός, ούτε ο Τσίπρας είναι κοντός. Αποφασίσθηκε εν αγνοία του κ. Τσίπρα. Είπαμε ότι θα είμαστε καθιστοί και βρεθήκαμε εκεί και ήμασταν όρθιοι. Χαίρομαι που σε όλο το σοβαρό debate, το χιούμορ αυτό έδωσε έναν άλλο τόνο. Το πρωτόκολλο πρέπει με χιούμορ να το διανθίζουμε. Δεν ξέρω πόσο ύψος έχω ,αλλά έπαιζα ...μπάσκετ μικρός» είπε χαρακτηριστικά .

ΒΙΝΤΕΟ STAR