Αλλαγή σκυτάλης το πρωί στην κορυφή της ηγεσίας του Στρατεύματος, με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει την τιμητική του και το Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη να γίνεται ο πέμπτος στην ιστορία Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που προέρχεται από το θρυλικό αυτό Όπλο.

Σε μια συγκινητική τελετή που έγινε το πρωί στη Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Γιάγκου, ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρέδωσε τα καθήκοντα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Γνωρίζω ότι παραλαμβάνω Ένοπλες Δυνάμεις με προσωπικό άριστα εκπαιδευμένο, με επαγγελματική συνείδηση και προσήλωση στο καθήκον. Ένοπλες δυνάμεις ισχυρές και αξιόπιστες που δρουν αποτρεπτικά και διαδραματίζουν κύριο ρολό ως πυλώνας ασφάλειας της χώρας μας» ανέφερε ο νέος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχει πλούσιο βιογραφικό. Διετέλεσε Αρχηγός ΓΕΝ τα τ��λευταία δυόμισι χρόνια, προέρχεται από τα ΟΥΚ, έχει θητεύσει σε σχολεία πολέμου και έχει υπηρετήσει με μεγάλη επιτυχία σε όλες σχεδόν τις κρίσιμες θέσεις της Ιεραρχίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο Στρατηγός Κωσταράκος παρέδωσε τα καθήκοντα του Αρχηγού μετά από 4 χρόνια επιτυχημένης θητείας και πλέον αναλαμβάνει στις 6 Νοεμβρίου Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.

«Μια θέση που τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και ολόκληρη την Ελλάδα», όπως ανέφερε ο κ. Γιάγκος.

Ο Στρατηγός Κωσταράκος τόνισε με έμφαση ότι οι στρατιωτικοί έκαναν θυσίες λόγω της κρίσης, αλλά δεν μπορούν να κάνουν άλλες.

Αύριο το πρωί θα γίνει στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά η παράδοση καθηκόντων του Αρχηγού ΓΕΝ από τον Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη στον αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη.