Το κυβερνητικό πρόγραμμα που φιλοδοξεί να υλοποιήσει μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου.

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνονται μέσα σε 133 σελίδες οι βασικές προτεραιότητες του κόμματος για το επόμενο διάστημα, με στόχο να προστατευτεί η πλειοψηφία της κοινωνίας και να ανοιχτεί ένας διαφορετικός δρόμος που θα έχει γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων, ώστε η χώρα να βγει από την κρίση και την λιτότητα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν πως «το πρόγραμμα αποτελεί μια ζωντανή διαδικασία διαλόγου και επικοινωνίας με την κοινωνία», γι’ αυτό και δηλώνουν ανοιχτοί στον διάλογο και τις παρατηρήσεις.

Η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει «πολιτικές υπερβολές» τους ισχυρισμούς των αντιπάλων ότι το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και το χειρότερο από τα άλλα δύο, ενώ παραδέχεται «ολιγωρίες» και «πιθανές τακτικές αστοχίες» όσον αφορά την διαπραγμάτευση.

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται στην υλοποίηση της συμφωνίας, διαβεβαιώνοντας ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε ισοδύναμα και αντισταθμιστικά για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων, ενώ θα διαπραγματευτούμε σκληρά και για όλα εκείνα τα σημεία της συμφωνίας που έχουν παραμείνει ανοιχτά».

Διαβάστε στο αρχείο Word που ακολουθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ.docΣΥΡΙΖΑ.doc