Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Σρόιτερ για το χρέος, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Επαίρεται για το χρέος ο κ. Τσίπρας αλλά η αλήθεια πως ότι με τα πλεονάσματα τα δικά μας το χρέος ήταν βιώσιμο. Ο ίδιος λέει ότι δεν είναι βιώσιμο και από την άλλη πάει στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ που δεν επιδοτούν χώρες που δεν έχουν βιώσιμο. Εμείς λέμε τώρα που μας φέσωσε 85 δισ. ευρώ, να το συζητήσουμε το θέμα για το χρέος αλλά όχι αν είναι ή όχι βιώσιμο. Δεν έχει καταλάβει ούτε αυτό, για το βιώσιμο χρέος, αν και του το λέγαμε από τότε που ήταν αντιπολίτευση».
Στη συνέχεια, είπε σε έντονο τόνο: «Πρέπει να ξέρει τι έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας. Αποδέχεται ότι έχει γίνει κούρεμα με το PSI, ότι από το 2012 υπήρχε η ρήτρα για το χρέος και ότι δεν τίθεται θέμα για κούρεμα αλλά για αναδιάρθρωση. Έχει γίνει άλλος άνθρωπος από τις 14 Αυγούστου και μετά. Δεν τον αναγνωρίζω, δεν έχει πει μια αλήθεια έκτοτε».
Ο κ. Τσίπρας απάντησε σε ερώτηση για το αν τελικά υπήρχε σχέδιο δανεισμού από τρίτη χώρα καθώς και το αν κάτι τέτοιο θα μας οδηγούσε σε ρήξη με την Ευρώπη και το ΔΝΤ και σε έξοδο από την ευρωζώνη.
«Έχω δηλώσει ότι πήγαμε και στη Ρωσία και την Κίνα και το Ιράν και στις αραβικές χώρες, όχι για να πάρουμε λεφτά αλλά για να δημιουργήσαμε προϋποθέσεις ανάπτυξης και επενδύσεων μέσα από διακρατικές συμφωνίες που δεν είναι επενδύσεις αρπακτικών, όπως κάνουν τα hedge funds, που θα δώσουν θέσεις εργασίας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.