«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σενάριο του Grexit ήταν σχέδιο που ταυτίστηκε με ένα άλλο σχέδιο στο εσωτερικό για να είναι παρένθεση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σόιμπλε, που είναι συγγενική δύναμη, είχε φέρει το σχέδιο του time out. Όμως δεν ήμαστε μόνοι μας, ήταν και μια σειρά αρχηγοί κρατών. Δεν λέω ότι δεν θα ξαναέρθει αυτό το σχέδιο αλλά έχουμε κερδίσει έδαφος και συμμαχίες και το σχέδιο μας έχει γίνει κτήμα προοδευτικών δυνάμεων και λαϊκών κινημάτων» είπε ο πρώην πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση της κας Κοσιώνη.

«Η συμφωνία που έχουμε μπροστά μας έχει δυσκολίες αλλά μπορεί να υλοποιηθεί, κυρίως αν κερδίσουμε τη μάχη του χρέους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Απαντώντας σχετικά, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Εμείς ακόμη δεν έχουμε καταλάβει γιατί μας οδηγεί στις εκλογές ο κ. Τσίπρας πριν ακόμη συνειδητοποιήσουμε τι έχει υπογράψει και τι μας έχει φέρει. Ούτε ο ίδιος ξέρει. Βλέπουμε έναν άλλο Τσίπρα. Ακόμη και αυτά που λέει ότι του είπα “φέρε ό,τι να ‘ναι” για τη συμφωνία, δεν του το έχω πει ποτέ. Του έλεγα "μην καθυστερείς άλλο"».

Εξηγώντας ο ίδιος γιατί τον έχει αποκαλέσει «χαϊδεμένο παιδί της Ευρώπης», είπε: «Είπα ότι είχε μια ευνοϊκότερη μεταχείριση το πρώτο τρίμηνο-τετράμηνο απ’ ότι εμείς το τελευταίο εξάμηνο. Και οι ίδιοι τα έλεγαν., Μετά όμως όταν είδαν οι Ευρωπαίοι ότι τους κορόιδευε, του πήγαν τη συμφωνία και αυτός την υπέγραψε».

Σήκωσε… κάρτα ο Τσίπρας

Παρεμβαίνοντας σε εκείνο το σημείο, ο κ. Τσίπρας θέλησε να κάνει τρεις επισημάνσεις, σηκώνοντας… κάρτα: «Πρώτο, το θέμα της ενέργειας έχει μείνει ανοικτό αλλά η ΝΔ δεν θέλει να τη δώσει. Δεν θέλουν να παραμείνουν στ�� Δημόσιο κρίσιμης σημασίας. Δεύτερον, για το προσφυγικό ο κ. Μεϊμαράκης μας λέει ότι 4 εκ. Σύριοι μόλις βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ είπαν “δεν πάμε να περάσουμε απέναντι”; Τρίτον, το γιατί πάω σε εκλογές. Ποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να μείνει αν έχανε έναν μεγάλο αριθμό βουλευτών του;».

Απάντησε με κάρτα ο Μεϊμαράκης

Η κάρτα του κ. Τσίπρα έφερε κάρτα και από τον κ. Μεϊμαράκη: «Γιατί δεν πήγατε σε ψήφο εμπιστοσύνης κε Τσίπρα; Μπορεί να την παίρνατε! Μη γελάτε (σ.σ.: χαμογέλασε ο πρώην πρωθυπουργός). Σας ενοχλεί που γίνατε νεομνημονιακός; Για τον ΑΔΜΗΕ, έχετε υπογράψει ότι πάει για ιδιωτικοποίηση. Δικαίωμα σας να το μεταφράζετε όπως θέλετε αλλά το έχετε υπογράψει. Τέλος, για τη Συρία να σας ενημερώσω αν δεν το γνωρίζετε ότι δεν ξεκίνησε ο πόλεμος όταν γίνατε κυβέρνηση. Υπήρχε και στη δική μας κυβέρνηση».