Την ώρα που οι Γερμανοί κλείνουν τα σύνορα τους και η Ευρωπαϊκή Ένωση στέλνει στρατό για να αντιμετωπίσει στη Μεσόγειο και το Αιγαίο το μεταναστευτικό, ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μουζάλας, κάνει νέα έκκληση για βοήθεια στην Ευρώπη.

«H Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, όμως τώρα ήρθε η ώρα να δείξει την αλληλεγγύη της η Ευρώπη», δήλωσε ο κ.Μουζάλας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., το οποίο συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ.Μουζάλας επανέλαβε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα με τους μετανάστες δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό. Ακόμη ανέφερε ότι χιλιάδες πρόσφυγες αναζητούν βοήθεια και καταφύγιο στην Ευρώπη και πως η Ελλάδα από την πλευρά της προσπαθεί και εργάζεται σκληρά να διαχειριστεί το πρόβλημα, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων.

Ο αναπληρωτής υπουργός τέλος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα, μαζί με την Ευρώπη, θα προσπαθήσουν να εργαστούν σκληρά για την επίλυση της κρίσης, «τηρώντας παράλληλα αποστάσεις από ρατσιστικές και ξενοφοβικές ιδέες».