​Μπροστά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (28,5%) στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου με μόλις 1 ποσοστιαία μονάδα διαφορά από τη ΝΔ (27,5%), σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ. Αξιοσημείωτο είναι ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την περίοδο 9-11 Σεπτεμβρίου, μετά δηλαδή το debate των πολιτικών αρχηγών.

prothesh2.jpg
Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 7% και παραμένει τρίτο κόμμα. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, πολύ κοντά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων στο 4,5%.

Η Λαϊκή Ενότητα στο όριο του 3% μπαίνει στη Βουλή ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ με 2%. Παράλληλα, μειώθηκε το ποσοστό των αναποφάσιστων από 10,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ σε 8%.

Το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι παρακολούθησε το debate των επτά πολιτικών αρ��ηγών, ωστόσο το συντριπτικό 84% όσων το παρακολούθησαν δήλωσαν ότι δεν τους επηρέασε όσον αφορά τη ψήφο τους στις εκλογές.

Νικητής βγήκε ο... κανένας με 36,5% ενώ από τους... γνωστούς πολιτικούς αρχηγούς το 19% έδωσε «ψήφο» στον Πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Σαφώς χαμηλότερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με 13,5%, ενώ η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ήλθε τρίτη με 9%!

politics.jpg
Ακολουθεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με 8% και πίσω του ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 6%.

Προτελευταίος «τερμάτισε» στον αγώνα για «την καλύτερη παρουσία στο debate» ο Πάνος Καμμένος με 4,5% ενώ τελευταίος και με χαμηλό ποσοστό 1,5% ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Πάντως όταν το ερώτημα αντιστράφηκε σε «ποιος θεωρείτε ότι είχε την χειρότερη παρουσία στο debate o επικεφαλής των ΑΝΕΛ... ξεπέρασε τον επικεφαλής της ΛΑΕ.