«Οι εκλογές στην Ελλάδα πιθανότατα θα αποδείξουν ότι μια κυβέρνηση συνασπισμού είναι αναπόφευκτη». Αυτό εκτίμησε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα, στη διαδικτυακή πύλη EurActiv.

«Ας ελπίσουμε ότι μετά τις εκλογές και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, οι Έλληνες θα έχουν έναν κυβερνητικό συνασπισμό, κατά προτίμηση μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας», είπε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο κάποιο κόμμα να έχει την πλειοψηφία.

«Ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τις προθέσεις του δεν είχε την πλειοψηφία και στηρίχθηκε σε συμμαχίες», είπε στην συνέχεια, τονίζοντας πως η εφαρμογή της συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούλιο μεταξύ της Ελλάδας και των πι��τωτών της είναι «απαραίτητη».

«Είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα», είπε με νόημα.

«Νομίζω ότι για την Ελλάδα, οι πιθανότητες να λάβει ένα τέταρτο πακέτο διάσωσης, είναι πραγματικά ελάχιστες. Μια νέα συμφωνία με τις υπόλοιπες 18 χώρες της ευρωζώνης, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο -μάλλον αδύνατο- να επιτευχθεί», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Ελπίζω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει πλήρη επίγνωση αυτού του γεγονότος. Δε θέλω να χρησιμοποιήσω σκληρές εκφράσεις, αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό πρέπει να το έχει υπόψη της η κυβέρνηση που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Περισσότερο από ένα παιχνίδι εξουσίας στην εσωτερική πολιτική σκηνή, πρόκειται για το μέλλον της χώρας, που βρίσκεται σε κίνδυνο».